kriza trese talijane

Bijes u uzdrmanom Ferrariju, a Vettel ne može pobjeći od kritika!

03.10.2017 u 09:46

Bionic
Reading

Predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne ljutit je zbog kvarova na motoru oba bolida njegove momčadi u Maleziji i upire prstom u svoje ljude u tvornici, a Niki Lauda tvrdi da si je Sebastian Vettel sam kriv za bizaran sudar sa Strollom nakon prolaska ciljem...

Činilo se da Ferrari ne može imati gori F1 vikend od onog u Singapuru koji je završio sudarom Vettela i Raikkonena s Verstappenom u prvim metrima utrke, no uspjela je talijanska momčad to nadmašiti u Maleziji.

  • +15
Formula 1, VN Malezije Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

Naime, Vettelu je otkazao motor u kvalifikacijama pa je morao startati zadnji, a Kimi koji je nakon toga bio prvi favorit za trijumf nije niti započeo utrku zbog sličnih problema s pogonskom jedinicom.

Sve je to još začinio bizaran sudar Nijemca nakon prolaska ciljem s Lanceom Strollom, a Ferrari se sada bori da bi spasio mjenjačku kutiju, jer u suprotnom Vettelu prijeti pet pozicija unazad na kvalifikacijama u Suzuki, a to je udarac koji ne bi preživio u borbi za titulu.

'Oba Ferrarija su mogla pobijediti utrku. To je činjenica. Tako je bilo i u Singapuru. To je također činjenica, kao i to da smo imali problema s pogonskim jedinicima jer imamo tim mladih ljudi, ali i zato što kvaliteta komponenti nije bila na pravom nivou,' naglasio je ljutiti predsjednik Sergio Marchionne koji upire prstom u odjel zadužen za motore:

'Intervenirali smo i radimo na tome. Gotovo da možemo reći da imamo sreće što se to nije dogodilo prije Malezije. Radimo na kvaliteti našeg odjela i radimo organizacijske promjene. Ljuti nas imati ovakve probleme u utrci. Jako je ružno kad si drugi na startu, a ne možeš započeti utrku.'

Pod kritikama je i Sebastian Vettel zbog potpuno nepotrebnog sudara sa Strollom, samo dva tjedna nakon što je skrivio incident na startu u Singapuru.

'Zašto pretjecati nakon utrke? Nema nikakvog razloga, trebao je mirno zadržati svoju poziciju. To više nije bila utrka,' pita se bivši prvak Niki Lauda, ali na to nitko ne zna odgovor.