USKORO KREĆE 2. GREEN CUP

Bičanić: Za bolesnu djecu ne smije biti recesije

01.05.2009 u 18:15

Bionic
Reading

Drugi po redu malonogometni Green Cup ponovno će imati humanitarni karakter, a na natjecanju će za najveći nagradni fond u državi zaigrati najbolje domaće ekipe

Prošle godine, premijerno izdanje malonogometnog turnira SuperSport Green Cup, doživjelo je priličan uspjeh. Osim jakih ekipa, najvećeg nagradnog fonda, većeg i od slavne Kutije Šibica, turnir je zaradio pohvale i od sudionika, i od gledatelja i od sponzora. Jednostavno, organizatori su očito dobro posložili kockice, pa su očekivanja pred početak drugog po redu Green Cupa još veća. Koliko je to realno s obzirom na recesiju i teška vremena u kojima se nalazi hrvatski nogomet općenito, razgovarali smo s Miroslavom Bičanićem, uz Silvija Marića, suorgnizatorom Green Cupa.

Kraj svibnja, kad je predviđen start natjecanja, nije više tako daleko. Kako teku pripreme, kakva je situacija sa sponzorima, a kakva s prijavama momčadi?
Zapravo se nemamo na što požaliti. Ove godine smo ostvarili napredak u samoj organizaciji te u broju ekipa. U 'zimskom mercatu', a tako bih nazvao pripreme koje su krenule unazad pola godine, dobro smo birali, 'kupili' smo Gastro grupu, Feniks kompjutore, Diesel, Cafe de Paris, Bingo iskope, Konobu Luka i Tipograf. Sve su to pojačanja u sponzorskom poolu koja nam jamče da ćemo i dalje imati najveći malonogometni nagradni fond u državi.

O kojoj količini novca govorimo? Koliko je aktualna recesija utjecala na fond nagrada?
Kratak odgovor sve će vam pojasniti: osigurali smo, baš kao i prošle godine, 220.000 kuna nagradnog fonda unatoč recesiji.

Znači, sezona lova na lovu je otvorena?
Ove godine će 32 najbolje ekipe će kroz osam grupa na terenima Nogometne akademije Silvija Marića tražiti put do najvećeg nagradnog fonda u našoj zemlji. Nagrade su ponovo 100.000 kuna za pobjednike, 50.000 za finaliste i 20.000 za polufinaliste, a uz novac, prve četiri ekipe će dobiti i sportsku opremu. No nije nevažno kazati da su nagrade predviđene i za pobjednike grupa, i to u iznosu od pet tisuća kuna, a pripremili smo izvrsne nagrade, dopustite da one još ostanu iznenađenje, i za pojedince, poput najboljih igrača i golmana te najefikasnijeg strijelca.

Tko se do sada prijavio?
Gotovo sve momčadi od lani, a to su Nacional, Potpićan, News, Nexe, Keraterm, MTM Usluge, plus Keglić, Doberman, Monte gradnja, Ante Gotovina, CB Žuti, Slovenci s Kutije... Poznavatelji malog nogometa, pa i oni koji tek tu i tamo nešto pročitaju o malom nogometnu, odmah će prepoznati o kakvoj je kvaliteti riječ.

Koja su Vaša očekivanja od turnira?
Vjerujem da će biti napeto i kvalitetno. No kao organizatori bismo željeli da se jave i kvartovske ekipe jer zaista imaju odličnu šansu za uspjeh. Na umjetnoj travi nema prednosti, amateri ili stariji mogu odlično igrati i lako pobijediti favorizirane, samo da se dobro postave i organiziraju. Podsjećam da su HRT i Nacional prošle godine ispali u osmini finala, a svi znamo kako je kvalitetan Nacional i što znači u svijetu malog nogometa.

Prošle godine turnir je bio ne samo natjecateljskog, nego i humanitarnog karaktera.
Prošle godine skupili smo 68.000 kuna za Denisa Mihokovića, dječaka koji boluje od cerebralne paralize. I ove godine kao organizatori odreći ćemo se zarade, organizirat ćemo prikupljanje pomoći, pa i organizacijom tombole, a sve u korist 14-godišnjeg Mihalea Kosa koji boluje od tetrapereze. To je također oblik cerebralne paralize koji se manifestira u oduzetosti sva četiri ekstremiteta. Nadamo se skupiti barem 40.000 kuna za njega i napravit ćemo sve što možemo da mu barem malo olakšamo život i pokažemo mu da osim njegovih roditelja i njegovih najbližih postoji još ljudi kojima je stalo do njega.