PRIMEIRA

Benfici najveći portugalski derbi, Petar Musa osjetio tu slast i sreću

29.09.2023 u 23:41

Bionic
Reading

U najvećem derbiju portugalskog nogometa Benfica je na stadionu Luz pred 62.247 gledatelja pobijedila Porto sa 1:0, a za domaći sastav više od sat vremena je igrao hrvatski reprezentativac Petar Musa.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 19. minuti kada je Porto ostao s igračem manje. Fabio Cardoso je kao zadnji čovjek obrane oborio Davida Neresa i sudac Joao Pedro Pinheiro mu je odmah pokazao crveni karton.

U 31. minuti gosti su tražili kazneni udarac nakon starta golmana Anatolija Trubina nad Mehdijem Taremijem, no sudac je procijenio kako je intervencija ukrajinskog vratara bila ispravna.

Porto je u 35. minuti umalo ostao bez još jednog igrača nakon što je David Carmo oborio Rafu. Sudac je pokazao žuti karton, a nakon provjere VAR-a ipak je ostao pri svojoj odluci, premda je situacija bila slična kao i kod prvog isključenja.

Pitanje pobjednika riješeno je u 68. minuti golom Angela di Marije. Neres je s lijeve strane prizemno ubacio u kazneni prostor do Di Marije koji je odmah pucao, a lopta je na putu do gola pogodila Wendella prevarivši vratara Dioga Costu.

Hrvatski reprezentativac Petar Musa igrao je za Benficu do 66. minute.

Standings provided by Sofascore