POKRIVAČEVA BAJKA

Belupo šokirao Rijeku i izborio finale Kupa!

05.04.2016 u 19:17

Bionic
Reading

Nogometaši Slavena Belupa sjajnim su preokretom izbacili favoriziranu Rijeku i plasirali se u finale Hrvatskog nogometnog kupa

Rijeka je na svojoj Rujevici izborila prednost od 2:1, no bilo je jasno da je taj 'počasni' pogodak Slavenovog Danca Christensena u Rijeci ogroman kapital za današnji uzvrat.

Rijeka je u početnoj fazi dvoboja pokušala uspostaviti terensku dominaciju, no domaćini su uspješno zatvorili prilaze svom golu i čekali priliku za željenih 1:0 koji im je osiguravao prolaz u drugi finale u povijesti. Dočekali su je u 44. minuti kada je najbolji strijelac sezone Muzafer Ejupi dočekao loptu na rubu peterca i silovito od grede matirao nemoćnog Vargića.

Samo dvije minute zatim Mitrović je s druge strane glavom iz gužve pogodio gradu i Slaven je uz dozu sreće na odmor otišao s prednošću.


U nastavku su brzo došli i do potpunog preokreta. Filip Ozobić je namjestio loptu u prilično bezopasnoj situaciji, no 'zavukao' je loptu oko jedinog igrača u živom zidu i pored nespremnog Vargića... Lopta nije dirala nikoga i zabila se u suprotni kut. Oko 2.000 navijača je skočilo, Koprivnica je već mogla nanjušiti finale...


Mitrović je još jednom u međuvremenu polušao volejem preko glave, a konačan udarac šokiranoj Rijeci, kojoj su prošloga vikenda uzeli i iznimno važne bodove u lovu na prvenstvo, došao je u 72. minuti. Presing domaćina urodio je plodom i nakon oduzete lopte Ozobić i Delić su namjestili priliku Nikoli Pokrivaču koji iz prve precizno gađa bliži kut za konačnih 3:0 i proslavlja prvi gol nakon što je pobijedio karcinom. Nije znao kako ga proslaviti, umirio se i prekrižio i pričekao da navale presretni suigrači.


Rijeka nije došla ni blizu povratka, Belupo je sasvim zasluženo s ukupnih 4:2 izborio nastup u finalu. Protivnika će doznati u srijedu kada će Dinamo na Maksimiru protiv Hajduka braniti prednost s Poljuda od 2:0.

Pokrivačev gol riješio je pitanje finalista