prerani odlazak

Belgija oplakuje golmana Cercle Bruggea Miguela Van Dammea. Imao je samo jednu želju...

29.03.2022 u 11:32

Bionic
Reading

Tužna vijest potresla je Belgiju i nogometni svijet. Preminuo je Miguel Van Damme, 28-godišnji golman Cercle Bruggea

Prije šest godina dijagnosticirana mu je leukemija. Othrvao se prvom naletu bolesti i već sljedeće godine opet zaigrao za svoj klub. Štoviše, bio je dio momčadi koja je Cercle Brugge vratila u prvoligaško društvo. Nažalost 2019. godine bolest se vratila i uznapredovala, a unatoč teško stanju činio je sve da životu da smisao. Tako je u svibnju 2021. godine posao otac, a kada je saznao vijest da je supruga trudna imao je samo jednu želju - u naručju držati svoje dijete. Stanje mu je tada bilo toliko loše da nije mogao više primati kemoterapije. No, želja mu se ispunila.

Dirljive su riječi kojima se od njega putem Instagrama oprostila supruga:

'Naš najdraži suprug i tata otišao je na svoj posljednju utakmicu večeras, utakmicu koja se ne može dobiti. Napustio si nas na svoj način, vrlo snažno. Borio si se kao lav, bio si primjer mnogima i naučio me da shvatim kako ne postoji odustajanje. Dušo, odmori se sada, zaslužio si',

Van Damme je na početku karijere bio napadač u klubu Lembeke, a s 19 je stao među vratnice. Kroz drugu ligu vodio je Cercle Brugge do povratka u belgijsku nogometnu elitu i paralelno vodio bitku za život.

Borio se svom snagom, dugo odolijevao napadima zloćudne bolesti, bio putokaz mnogima kojima će njegova snaga možda spasiti život.