moćni Kielce

Barcelona i Hrvat Cindrić doživjeli težak udarac na svom terenu; prekinut je njihov strašan niz, a ovako nešto viđeno je samo četiri puta u povijesti Lige prvaka

19.11.2021 u 09:52

Bionic
Reading

Rukometašima Barcelone dogodio se domaći poraz u Ligi prvaka kakav ne pamte

Ne samo da ih je poljski Kielce na kraju dobio 32:30 nego je usput pa i jedan rekord. Naime, igrači Kielcea su u prvom poluvremenu zabili čak 19 golova, što su u povijesti Lige prvaka protiv Barcelone u njihovoj Blugrani uspjele napraviti još samo Braga, Kiel, Kolding i zadnji puta francuski PSG 2014. godine.

Usput je i prekinut niz Barcelone bez domaćeg poraza u Ligi prvaka koji se nije dogodio šest godina. I zanimljivo tada je također u Blaugrani slavio sastav Kielcea. Jedina momčad koja u povijesti Lige prvaka ima više pobjeda u Blaugrani je njemački Kiel je to uspio tri puta.

Treba reći kako hrvatski reprezentativac Luka Cindrić nje bio na svojoj razini, zabio je svega jedan gol. Tako je Barcelona, koja godinama dominira i slovi kao jedna od najboljih momčadi u Europi zadnjih nekoliko desetljeća, doživjela težak udarac

Poljski prvak Kielce - za koje nastupa hrvatski rukometaš Igor Karačić (jedan gol) - predvodio je sjajni golman Wolff koji je skupio 14 obrana. Sjajna utakmica uoči kulminacije sezone jer je Europsko rukometno prvenstvo, koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj, na rasporedu vrlo brzo (od 14. do 30 siječnja 2022. godine).

Liga prvaka, sedmo kolo

  • Barcelona - Kielce 30:32
  • PSG - Porto 33:19
  • Szeged - Vardar 34:31
  • Kiel - Aalborg 31:28