STALI UZ NJIH

Bad Blue Boysima javili se suparnici s hrvatskih tribina i Ultrasi iz susjedstva

10.08.2023 u 19:20

Bionic
Reading

Sukob u kojem je u noći s ponedjeljka na utorak ugašen život 29-godišnjeg grčkog navijača, iako neki tvrde i huligana, koji je sudjelovao u tučnjavama svoje navijačke skupine, očito je podijelio hrvatsku javnost. Većina osuđuje 'akciju' Bad Blue Boysa, ali počela im je stizati i moralna podrška od drugih navijačkih skupina

Puno će se još govoriti na temu divljaštva kojim su Bad Blue Boysi opet dospjeli na naslovnice, ne samo hrvatskih medija. Naravno, njihova je krivica najveća, jer prema Grčkoj, na utakmicu s AEK-om nisu niti smjeli ići.

Grčka policija išla im je 'niz dlaku', dopustivši im nesmetan ulazak u glavni grad, a onda je nastao kaos. Tko je koga tukao i tko je prvi započeo, ne znamo. A niti ćemo ikada doznati. Osim da je jedan 29-godišnjak u tom ispadu izgubio život.

Nadajmo se samo da će policija ispraviti svoje propuste, pa barem naći ubojicu, kako bi se napokon i s tog pitanja skinula sumnja.

Mnogi govore, 'dobili su što su tražili'. Ali isto tako i oni se brane.

Postoji samo takozvana 'istraga' kompromitirane grčke policije čiji je jedini cilj da se naknadno režira scenarij po kojem će se sramotna gesta upotrebe noža u navijačkom sukobu prišiti Hrvatima kako bi se zadovoljila krvožedna javnost, mediji i politika. Istovremeno, sedmorica naše braće koji se nalaze u Ateni zadobili su ozljede od korištenja noževa.

Trojica su ranjena ispaljenim signalnim raketama, a jedan pripadnik naše grupe zadobio je čak sedam (7!) ubodnih rana. Postoji li itko u Hrvatskoj kome ove činjenice remete narativ po kojem su Bad Blue Boysi odgovorni za najteže kvalifikacije koje im se stavljaju na teret? Apeliramo na sve medije i svu hrvatsku javnost:

Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana i ne sudjelujte u njemu! Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi zbog senzacionalizma!

A na tragu njihove poruke, sada su se oglasile i brojne druge hrvatske navijačke skupine, koje inače s Boysima nisu u 'ljubavi'.

Pa tako Kohorta piše:

PODRŠKA BBB-ima.

Svi smo upoznati sa situacijom koja se odvija u Grčkoj, plasirane su različite priče, mediji doslovno sotoniziraju dečke koji se trenutno nalaze u Grčkoj. Razno razni mediji serviraju nam laži svakog dana, a nitko se ne pita kako je našim ljudima koji se trenutno nalaze tamo. Nitko nije spomenuo kako je nekoliko Bad Blue Boysa izbodeno, a nitko im nije pružio medicinsku pomoć, nitko nije spomenuo kroz kakve sve torture oni prolaze, a nije ni dokazano da su krivi za smrt Grka. Mi nećemo mirno stajati i šutiti promatrajući ovu situaciju. BBB imaju našu najveću podršku, u istoj situaciji možemo se i mi nekada u budućnosti naći. Moramo probiti medijsku blokadu, ljudima je potrebna svaka pomoć. Molimo sve da podjele ovu objavu da čitava država čuje.

Putem društvenih mreža i riječka navijačka skupina poslala je poruku.

Također, javili su se i Ultrasi Zrinjskog iz Mostara.

Kao pripadnici navijačkog pokreta bombardirani razno raznim teorijama i novinskim naslovima od strane kvazi portala i novinara, u ovom slučaju profesionalnih istražitelja i forenzičara koji su pronašli i osudili krivce i prije nego se slučaj dogodio, želimo izraziti potpunu podršku momcima koji posljednja dva dana provode u grčkom pritvoru bez ikakvih prava i osnovnih ljudskih potreba.

Onako ostavljenima od strane države, obespravljenima i bez osnovne medicinske pomoći, sa mnogim ubodnim ranama i upitnim državnim odvjetnikom dodjeljenim po dužnosti, želimo poručiti da NISU SAMI !

Izražujući žaljenje zbog tragičnog epiloga, koji ne nailazi na oduševljenje kod bilo kojeg pripadnika navijačkog pokreta, želimo poručiti javnosti da unatoč svemu svak ima pravo na osnovne ljudske potrebe!

'Never surrender'

IZDRŽITE !