NOSITELJI ILI NE

Austrijanci i Česi kroje Dinamovu sudbinu

21.05.2011 u 09:58

Bionic
Reading

Navijači zagrebačkog Dinama ovog i sljedećeg vikenda osluškivati će rezultate iz nogometnih liga Austrije i Češke

Ako, naime, u Austriji vodeći Sturm iz Graza, čije boje brani povremeni hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld, osvoji naslov prvaka, a isto ne pođe za rukom praškoj Sparti, u kojoj igraju Manuel Pamić i Andrej Kerić, modri će biti nositelji u četvrtom pretkolu nadolazećih kvalifikacija za Ligu prvaka.

U nogometnom prvenstvu Austrije Sturm ima jedan bod više od drugoplasiranog Red Bull Salzburga i dva boda više od Austrije Beč. No, isto tako, Šifina momčad ima najlakši raspored do kraja, budući da u posljednjem kolu Austrija na domaćem terenu ugošćuje Salzburg. Sturm ove nedjelje ide na noge Wiener Neustadtu, a u posljednjem kolu na domaćem terenu igra protiv Wacker Innsbrucka.

U Češkoj Viktorija iz Plzena dva kola prije kraja prvenstva ima četiri boda prednosti nad Spartom iz Praga. Naslov prvaka države, čime bi pomogli aktualnom prvaku Hrvatske, bi mogli osigurati već sljedeće kolo ako na domaćem terenu pobjede Banik iz Ostrave. Pamić i Kerić se moraju nadati kiksu vodeće Viktorije i pobijediti Usti i Bohemians u posljednja dva kola.