GODINE SU SAMO BROJ

Austrijanac Kraft pobjednik u Sapporu, ali zvijezda dana je legendarni Japanac

17.02.2024 u 11:37

Bionic
Reading

Austrijanac Stefan Kraft, vodeći u ukupnom poretku u skijaškim skokovima, pobijedio je u subotu u Sapporu osvojivši 263 bodova, drugo je mjesto zauzeo Japanac Ryoyu Kobayashi (262,6), dok je treći Nijemac Andreas Wellinger (256,9).

Za Krafta je ovo deveta pobjeda ove sezone i 39. u Svjetskom kupu u karijeri. Treće mjesto na vječnoj listi dijeli s Poljacima Kamilom Stochom i Adamom Malyszom, a ispred njih su još Austrijanac Gregor Schlierenzauer (53) i Finac Matti Nykänen (46).

Inače, priča vikenda je legendarni Japanac Noriaki Kasai koji je nastavio pomicati granice ljudske izdržljivosti i uspio je u šestom desetljeću osvojiti bod u Svjetskom kupu u ski-skokovima.

Kasai je još u petak ispisao povijest kada se u 52. godini života plasirao kroz kvalifikacije u glavno natjecanje Svjetskog kupa na skakaonici u Sapporu, a ove subote napravio je novu senzaciju i plasirao se u drugu seriju, odnosno našao se među osvajačima bodova.

Noriaki je prvu seriju skokova završio na 28. mjestu, no u drugoj seriji je podbacio, te je natjecanje okončao na 30. mjestu.

No, Kasai može biti presretan jer je s 51 godinom, 8 mjeseci i 11 dana osvojio bod u Svjetskom kupu i postavio rekord koji teško da će itko ikada oboriti.

Posljednji put Kasai je osvajao bodove u Svjetskom kupu još 2019. godine kada je na kultnoj Planici zauzeo 19. mjesto.