što se događa?

Argentinski izbornik sve šokirao objavom nakon pobjede: Nije ovo moj odlazak, ali...

23.11.2023 u 16:04

Bionic
Reading

Lionel Scaloni (45) je reprezentaciju Argentine preuzeo u ljeto 2018. godine nakon debakla 'gauča' na SP-u u Rusiji. Njegov je izbor tada oštro kritizirao i pokojni Diego Armando Maradona jer je Scaloni izborničku funkciju preuzeo praktički bez ikakvog većeg trenerskog iskustva

Vrlo brzo je Lionel Scaloni (45) razuvjerio sve skeptike, 2019. godine je na Copa Americi Argentina pod njegovim vodstvom osvojila treće mjesto, a 2021. godine ga je i osvojila.

Copa America 2021. godine je bio prvi veliki trofej Lea Messija s reprezentacijom, a to je bio i veliki preokret u njegovoj karijeri jer je nešto ranije intenzivno razmišljao o povlačenju. Scaloni ga je uspio 'kupiti', pa je s Messijem dosegnuo vrhunac svog izborničkog mandata osvajanjem Svjetskog prvenstva u Katru.

Odlučio je tada Scaloni odraditi još jedan ciklus s reprezentacijom, no sad je veliko pitanje hoće li ostati na izborničkoj poziciji. Njegove su izjave nakon 1:0 pobjede u kvalifikacijama za SP protiv Brazila u Rio de Janeiru sve šokirale.

'Želio sam reći jednu važnu stvar... Moram razmisliti o puno toga u ovom trenutku. Moram puno razmisliti o tome što ću učiniti...', rekao je Scaloni na konferenciji za medije nakon utakmice i nastavio:

'Nije ovo moj odlazak, ali moram razmisliti. Letvica je postavljena jako visoko i teško je nastaviti pobjeđivati. Naši igrači zaslužuju trenera koji će im pružiti maksimalnu energiju... Reći ću to predsjedniku i igračima...'

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

  • +6
Brazil - Argentina Izvor: Profimedia / Autor: AGIF / ddp USA / Profimedia

No, drami tu nije bio kraj jer Scaloni je nakon svega jednostavno napustio konferenciju za medije te nije odgovarao na pitanja novinara. Otišao je Scaloni do svlačionice te zamolio svoj stručni stožer i igrače da se vrate na travnjak Maracane kako bi zajedno pozirali za 'posljednju fotografiju'. 

Sve je to šokiralo argentinske reprezentativce, nisu skrivali iznenađenje izbornikovom odlukom.

'Bio je to šok! Morat ćemo razgovarati s izbornikom, nadam se da će biti smireniji. Ovo je bio izuzetno težak tjedan za nas', rekao je strijelac pobjedničkog gola protiv Brazila Nicolas Otamendi. 

Lionel Scaloni je do sada Argentinu vodio na 68 utakmica, ostvario je 47 pobjeda, 15 remija i šest poraza.