PLAY-OFF LIGE PRVAKA

Antwerp od 50. minute igrao s desetoricom i dobio AEK; Rumunj darivao Dance

22.08.2023 u 23:27

Bionic
Reading

Nogometaši atenskog AEK-a, nakon dramatičnog izabivanja zagrebačkog Dinama, poraženi su u prvoj utakmici playoffa Lige prvaka kod belgijskog Antwerpena s 1:0

Grci su bili opasnija momčad u prvom dijelu, ali su Belgijanci zabili gol preko Nizozemca Vincenta Jansenna u 16. minuti. U 50. minuti isključen je domaći igrač Jelle Bataile, ali su Belgijanci dokraja bili bolja momčad, te su propustili nekoliko prilika da odu sa značajnijom prednošću u Grčku. Kod AEK-a je Domagoj Vida odigrao cijelu utakmicu.

U Sosnowiecu je danski Kopenhagen svladao poljskog prvaka Rakow s 1:0 autogolom Rumunja Bogdana Racovitana iz devete minute. Kod Rakowa je Fran Tudor odigrao cijelu utakmicu, dok je Zoran Arsenić ostao na klupi.

U Glasgowu su Rangersi i PSV odigrali 2:2. Poveli su Škosti golom Senegalca Abdulaha Sime (35), a gosti poravnali preko Ibrahima Sangarea (61) iz Obale Bjelokosti. Rangersi još jednom vode pogotkom Velšanina Rabbija Matonda (78), da bi nizozemski doprvak ponovno poravnao, golom veterana Luuka de Jonga (80).

Borna Barišić je odigrao cijeli susret za Rangerse.

Uzvrati su za osam dana u Kopenhagenu, Eindhovenu i Ateni.