otvorio se talijanima

Ante Rebić nakon ovih riječi o treneru Milana više ne ostavlja nikakvu dvojbu gdje se vidi u budućnosti

28.04.2020 u 12:21

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač Milana, Ante Rebić, po svemu sudeći, i nakon ove sezone ostat će u Italiji. Jer iz Eintrachta je stigao na dvogodišnju posudbu, ali nakon što je proigrao početkom 2020. godine, čini se da više nitko ne sumnja u njegovo nogometno umijeće

Ante Rebić je u Milan stigao 2019. godine na dvogodišnju posudbu. Zvonimir Boban htio je s hrvatskim reprezentativcem pojačati napadačku liniju 'crveno-crnih'. Ako uspije, Milan bi otkupio Rebića, a ako ne, jednostavno bi ga vratio njemačkom klubu.

Na početku sezone, dok je na klupi Milana bio Marco Giampaolo, Rebić se nije baš niti naigrao a niti dokazao, pa se realnijim činio povratak u Frankfurt.

Ipak, nakon promjene na klupi, na koju je sjeo Stefano Pioli, a posebice dolaskom Zlatana Ibrahimovića, cijeli se Milan digao, a Rebić proigrao te postao jedan od ključnih igrača 'crveno-crnih'. U 24 utakmice ove sezone je zabio deset golova i upisao dvije asistencije i bio je u strašnom naletu prije no što je koronavirus prekinuo prvenstvo u Italiji.

Svjestan je svega toga i 26-godišnji Hrvat, koji je nakon dugo vremena dao izjavu. Naravno, za talijanske medije, točnije za dnevnik La Gazzetta dello Sport.

'Jedva čekam da se sve vrati u normalu i nastavim raditi ono što sam radio prije nego je prvenstvo prekinuto. U 2020. godini konačno sam imao priliku igrati, u čak osam utakmica krenuo sam od prve minute i to mi je pomoglo da pokažem što mogu i što znam'.

Rebić se osvrnuo i na utjecaj trenera Piolija u njegovom igračkom 'preporodu'.

'Nije na meni da pričam o budućnosti trenera. Iskreno, uvijek sam vjerovao u sebe. Pioli mi je dao priliku da igram nekoliko utakmica zaredom kako bih pokazao što mogu i pokušao sam odgovoriti što bolje mogu. Hvala mu na povjerenju'.

A evo gdje Rebić vidi sebe u budućnosti.

'Mislim da je preuranjeno govoriti o tome sada. Ono što se događa u ovom razdoblju dodatni je dokaz da se u životu ne može ništa predvidjeti, pa mislim da je glupo govoriti nešto o tome što će se dogoditi za godinu dana. Milan mi je najdraži, ovdje se osjećam odlično jer nudi drugačiji stil života. Ništa mu ne nedostaje, zadovoljava sve moje potrebe i ambicije'.

I za kraj, riječ, dvije o Zlatanu Ibrahimoviću:

'On je vrlo važan igrač za nas i sigurno jedan od najboljih u povijesti nogometa. Njegova osobnost i prisustvo u svlačionici nam puno pomažu'.