prijateljski okršaj

Aljoša Asanović debitirao kao izbornik, ali utakmicu u Bagdadu neće pamtiti po dobrome

18.03.2022 u 19:21

Bionic
Reading

Nakon što je od srpnja prošle godine bio na savjetničkoj funkciji u zambijskoj nogometnoj reprezentaciji, Aljoša Asanović početkom ove godine naslijedio je Milutina Sredojevića i preuzeo vođenje 88. reprezentacije svijeta

Aljoša Asanović, zajedno s Tončijem Gabrićem te Stefanom Carevićem i Slovakom Karolom Praženicom, od siječnja je preuzeo vođenje nogometne reprezentacije Zambije.

Asanović će voditi Zambiju u novom kvalifikacijskom ciklusu za Afrički kup nacija, što je i primarni cilj Asanovićevog mandata, a koji bi, ako ne bude nekakvih neugodnih iznenađenja, trebao trajati četiri godine.

'Sretan sam što sam postao izbornik Zambije, jer se radi o zemlji koja ima odlične nogometaše. Nema nikakve isprike da se ne plasiramo na sljedeći Afrički kup nacija 2023. godine', rekao je Asanović nakon potpisivanja ugovora.

I ovog je petka Asanović prvi puta vodio Zambiju. Bila je to prijateljska utakmica u Bagdadu, protiv domaćina, reprezentacije Iraka. No, neće utakmica ostati u posebno lijepom sjećanju bivšem hrvatskom reprezentativcu i osvajaču brončane medalje iz 1998. godine.

Naime, Irak je pobijedio 2:1, s time da su domaćini već nakon 20-tak minuta vodili 2:0. Prvi je gol zabio Dhurgham Ismail, a drugi Ahmad Ibrahim. Domaćini su zabili i treći gol, a potpisuje ga Saad Natiq, no nesretnik je zabio u svoju mrežu, za konačnih 2:1.