teško razdoblje

Aleksander Ovečkin privremeno se povukao iz NHL-a zbog obiteljske tragedije; ruski hokejaš objavio je tužnu vijest

15.02.2023 u 17:59

Bionic
Reading

Zvijezda NHL momčadi Washington Capitalsa Aleksander Ovečkin (37) objavio je kako mu je umro otac, Mihail Ovečkin. Imao je 71 godinu

Ova objava dolazi samo dan nakon što su Capitalsi obznanili kako se njihov kapetan povlači se s 'leda' na neodređeno vrijeme zbog obiteljskih razloga.

'Danas sam izgubio oca', objavio je Ovečkin na Instagramu.

'Zahvaljujem svima na podršci, ali molim vas da imate razumijevanja i ne uznemiravate moju obitelj u ovako teškom trenutku za nas. Hvala', poručio je ruski hokejaš.

Mihail Ovečkin je profesionalno igrao nogomet prije nego što je ozljeda zaustavila njegovu karijeru. Zdravstveni problemi navodno su spriječili starijeg Ovečkina da otputuje iz Rusije u Sjevernu Ameriku kako bi vidio svog sina kako igra u NHL-u posljednjih godina.

Capitalsi nisu otkrili kada će se Ovečkin vratiti u momčad, međutim trener Peter Laviolette rekao je u utorak da ne vidi Ovečkinov povratak u klub 'u doglednoj budućnosti'.

'Kada je riječ o vašoj obitelji i roditeljima, to je ono što je važno. On će se sada pozabaviti nekim stvarima, a mi ćemo mu biti podrška', poručio je Laviolette.

Ovečkin je sa 812 golova drugi najbolji strijelac u povijesti NHL-a iza legendarnog Waynea Gretzkyja (894), a 2018. je predvodio Washington do njihovog prvog Stanley Cupa.