POTPUNO RAZOČARALI

'Ako se ovo nastavi, Ferrari će izgubiti Alonsa!'

09.07.2013 u 18:00

Bionic
Reading

Bivši F1 vozač David Coulthard uvjeren je kako će Fernando Alonso napustiti Ferrari ako mu u bližoj budućnosti ne kreira pobjednički bolid

Svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine došao je s velikim ambicijama u talijansku momčad te u prvoj zajedničkoj sezoni imao veliku priliku uzeti naslov, no izgubio ga je u zadnjoj utrci u Abu Dhabiju 2010. U sljedeće dvije sezone Red Bull je djelovao dominantno, a Ferrari nikako da kreira bolid s kojim bi Alonso mogao pobjeđivati na regularnoj bazi, što se vidi i ove sezone. Španjolac izvlači maksimum iz nejakog bolida na svakoj stazi, no Vettel je sve dalje i dalje u ukupnom poretku.

'Puno je vremena prošlo od posljednjeg naslova prvaka Alonsa, ali ne zbog toga što nije vozio na nivou svjetskog prvaka. On to radi u svakoj utrci,' mišljenje je Davida Coultharda koji je u intervjuu za BBC ustvrdio:

'Ima 32 godine. Još ima oko pet godina u kojima će biti na vrhunskom nivou, možda koju više, ali ako Ferrari uskoro ne stavi stvari na svoje mjesto, razmislit će o svojoj budućnosti u ekipi.'

Alonso ima ugovor s Ferrarijem do kraja 2016. godine. Ako odluči ranije napustiti ekipu, vjerojatna zamjena će mu biti upravo Sebastian Vettel.