HRVOJE ČALE ZA TPORTAL

Ako netko pozna Modrića u dušu, onda je to on: Nemojte se iznenaditi...

27.06.2023 u 05:54

Bionic
Reading

Kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije, 37-godišnjem Luki Modriću sasvim sigurno laknulo je ovog ponedjeljka. Jer više ne treba čitati o tome kakvom ga ponudom vabe Saudijci te u kojem će klubu s Bliskog istoka nastaviti karijeru. Naime madridski Real potvrdio je da je Modrić njegov. Još barem jednu godinu

Iako je mjesecima uvjeravao da ne razmišlja dalje od Madrida i Reala, nagađanja gdje će Luka Modrić nastaviti karijeru svakog su dana punila novinske stupce, odnosno medijski prostor. Naravno, pokušavali su brojni klubovi s nevjerojatnim ugovorima kupiti Modrićevu naklonost. Ali kao što smo vidjeli, u tome nisu uspjeli.

Osim toga, put Saudijske Arabije odlazili su i zvjezdani igrači, ali s nešto manje godina, pa su te priče o interesu za Luku imale podlogu.

No jedan od Modrićevih najbliskijih prijatelja, Hrvoje Čale, koji je s Lukom dijelio dobro i zlo i na terenu, jer istog su dana potpisali ugovor s Modrima i potom od 'Lige za bedaka' igrali skupa do Modrićevog odlaska u Tottenham, znao je njegov stav o svemu.

'Posljednjih dana nismo previše razgovarali, jer Luka je već na odmoru. Ali uskoro ćemo biti zajedno, pa ćemo imati puno tema. No jedino što znam jest da Luka nikad nije spominjao mogućnost odlaska iz Reala. Također, zato ga nisam nikad ni pitao jesu li sve ove priče o odlasku u Saudijsku Arabiju točne ili su naklapanja. Prema tome, kod njega dileme nikad nije ni bilo', kategorički je potvrdio Čale, kojeg s Lukom, osim prijateljskih, spajaju kumske veze. Inače, obojica su rođena iste godine, 1985.

Naravno, sigurni smo da ga ovako duga suradnja čini ponosnim?

'A kako ne bi? Pa toliko dugo biti u tako velikom klubu. Uz to, biti jedan od glavnih igrača - znači da ste pravi, na najvišem nivou, ali i da vas se cijeni. Dakle mislim da sam sve rekao o tome kako se Luka osjeća.'

Kako Modrić igra, ali i bez obzira na Bellinghama te ostale 'mlade lavove' koji žele igrati u veznom redu, ne bi iznenadilo da, naravno pod uvjetom da bude zdrav i bez ozljeda, nastavi i dalje u Realu?

'To bismo mi svi željeli. Jer vidimo da je i dalje maksimalno spreman. Ali pustimo da odradi ovu sezonu, za koju će sigurno biti motiviran, baš kao i za sve prethodne. U tom slučaju, nemojte se iznenaditi ako i onu sezonu poslije ostane u Madridu.'

A što ćemo s reprezentacijom? Ostaje li uz Vatrene ili ne?

'Znam koliko i svi ostali. Odnosno da je odluku donio, ali da će je priopćiti kada osjeti potrebu. Ne treba ga požurivati', završio je Čale.

Više statistike pronađite OVDJE.