VRIJEME JE ZA RUKOMET

Velike promjene na RTL-u; na mjesto stručnog komentatora stiže 'ministar obrane'

19.12.2023 u 08:34

Bionic
Reading

Rukometna groznica, već tradicionalno, stiže u siječnju na RTL! Hrvatsku reprezentaciju u prvom mjesecu nove godine očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a utakmice gledatelji mogu pratiti na glavnom kanalu RTL-a te na streaming platformi VOYO

Siječanj na RTL-u već jedanaestu godinu donosi gledateljima najbolje od svjetskog i europskog rukometa! Urednik RTL sporta Marko Vargek najavljuje spektakularne utakmice, ali i veliku novost u kultnoj emisiji 'Vrijeme je za rukomet'. Uz voditelja i urednika Vargeka i stručnog komentatora Gorana Šprema, gledatelje će kroz rukometnu euforiju u studiju voditi i proslavljeni rukometaš Jakov Gojun.

'S velikom radošću mogu otkriti da nam se ove godine pridružuje Jakov Gojun, poznati ministar obrane hrvatske rukometne reprezentacije, čovjek koji je dvaput proglašen najboljim obrambenim igračem na velikim natjecanjima, koji je igrao u PSG-u, koji je igrao u Njemačkoj. Jako dobro poznaje teren, jako je dobra kemija između Gorana, Jakova i mene i očekujem obiteljsku atmosferu, dobru zezanciju, stručnost, puno javljanja i sinergiju s navijačima', jasan je urednik RTL Sporta.

'Emisija 'Vrijeme je za rukomet' se tijekom jedanaest godina etablirala i kada je Jakovu stigao poziv, on je odmah rekao da. Drago mi je što je to emisija koju rukometaši prate i u koju rado dolaze', dodao je Vargek.

'Rukomet mi je obilježio život, kada pričam o rukometu, mogu pričati šest dana. Emisija 'Vrijeme je za rukomet' je jako zabavna, pozitivna i kvalitetna i zbog toga sam odmah prihvatio poziv Marka Vargeka! Možda je malo čudno jer sam do prošle godine nosio dres reprezentacije, a ove godine sam već u komentatorskoj ulozi, vjerujem da ću momcima svojim dolaskom ovdje donijeti sreću i da će sve biti u redu', otkrio je Gojun o ulozi stručnog komentatora u emisiji 'Vrijeme je za rukomet'. Pridružuje se tako RTL-ovoj studijskoj ekipi - uredniku i voditelju Marku Vargeku te stručnom komentatoru Goranu Špremu.

'Goran i Marko kroz pjesmu, igru i šalu sve objašnjavaju pa će takvo biti i naše druženje u studiju', zaključuje Gojun.

RTL će hrvatsku reprezentaciju pratiti na Europskom rukometnom prvenstvu koje se održava od 10. do 28. siječnja u Njemačkoj. Najbolji rukometaši Europe odigrat će više od 50 utakmica, a sve njih gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a te na streaming platformi VOYO. Glavni kanal RTL-a gledateljima donosi više od 20 atraktivnih utakmica, a emisija 'Vrijeme je za rukomet' s prikazivanjem kreće u petak, 12. siječnja, kada hrvatska reprezentacija igra s reprezentacijom Španjolske. Hrvatska reprezentacija je, naime, u skupini B - sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom. 'Kauboji' će tri utakmice prvog kruga igrati u Mannheimu.

Dečke će u Njemačkoj pratiti i RTL-ova ekipa - novinarke Majka Oštro Flis i Ines Goda Forjan te komentatori Nikša Kaleb i Filip Brkić.

I stručni komentatori Nikša Kaleb i Filip Brkić spremni su za rukomet!

'S nestrpljenjem čekamo nove ideje novog izbornika Perkovca, očekivanja od rukometa su uvijek velika i nadam se da možemo napraviti jedan iskorak, blizu zone gdje se odlučuje borba za medalje', priča Brkić.

'U Njemačkoj je uvijek sjajna atmosfera, organizacijski ih je teško nadmašiti, dvorane su spektakularne, velika zajednica Hrvata koja živi tamo - mislim da nas čeka dobar prijem i dobar vjetar u leđa', dodaje Filip Brkić.

'Uvijek vjerujemo da imamo ono nešto s čime ćemo se moći progurati. Novi izbornik, kvaliteta koju imamo i veliki broj naših navijača, dvorane su unaprijed rasprodane', najavljuje Nikša Kaleb Europsko prvenstveno 2024.