OTKRIVENI ADUTI

Ferrari i Mercedes predstavili nove bolide: Koji je ljepši?

24.02.2017 u 10:48

Bionic
Reading

Na stazi Silverstone Mercedes je u četvrtak predstavio novi W08 bolid koji mnogi već sad vide kao jasnog favorita za osvajanje titule. Ferrari je pak dan kasnije odgovorio puštanjem u javnost fotografija SF70H bolida s kojim će Sebastian Vettel pokušati iznenaditi 'srebrne strijele'...

Još je mjesec dana ostalo do početka sezone Formule 1 u Melbourneu, a sljedećeg tjedna novi bolidi po prvi će put izaći na stazu, tijekom prve runde zimskog testiranja u Barceloni.

Ovog tjedna mnoge su momčadi već predstavile svoje nove bolide, uključujući Williams, Sauber i Force Indiju, a u četvrtak je po prvi puta u akciji viđen i novi Mercedes W08 i to na stazi Silverstone gdje je odradio i svoje prve krugove.

Prvi izvještaji govore da je Mercedes napravio novi ogroman iskorak pri razvoju motora pa bi ponovo mogao biti nedodirljiv na samom vrhu, a i momčadi koje opskrbljuje pogonskim jedinicima poput Williamsa i Force Indije mogle bi opet biti jake.

Lewis Hamilton već sad je oduševljen svojom novom W08 igračkom koju je proglasio 'zvijeri', a sljedeći tjedan imat će je prilike detaljnije iskušati.

Ferrari je ovog petka odgovorio puštanjem u javnost fotografija SF70H bolida, a zatim i prijenosom putem Interneta predstavljanja bolida, oko kojeg su bili Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen, kao i ravnatelj Maurizio Arrivabene.

Kao i svake godine, crveni bolid izgleda impresivno, ali ostaje pitanje može li se nositi s moćnim Mercedesom, kao i Red Bullom kojem bi nova tehnička pravila trebala ići na ruku ove sezone...