NAJTROFEJNIJI ČOVJEK

Mercedes dobio veliko pojačanje uoči nove F1 sezone!

16.02.2017 u 14:04

Bionic
Reading

Ugledni inženjer James Allison koji je raskinuo ugovor s Ferrarijem prošle godine novi je tehnički direktor Mercedesa, objavila je njemačko-britanska momčad ovog četvrtka...

Allison je uspio osvojiti sedam titula prvaka Formule 1, u razdoblju od 2000. do 2006. godine, s čim se ne može pohvaliti baš nitko u elitnom autombilističkom natjecanju. Bio je tada u Ferrariju i Renaultu, da bi se nekoliko godina kasnije istaknuo i kao tehnički direktor Lotusa kada je kreirao Kimiju Raikkonenu odličan bolid s kojim je zabilježio nekoliko pobjeda.

Vratio se zatim ovaj britanski inženjer u Ferrari, ali ta suradnja nije donijela ploda pa je prošle godine prekinuo ugovor s talijanskom momčadi, objasnivši to potrebom za odmorom, a doživio je i obiteljsku tragediju jer mu je supruga preminula.

No, sada se vraća Formuli 1 i to u najjačoj momčadi koja je objavila kako je postao njezin novi tehnički direktor.

'Uzbuđen sam što se vraćam na posao nakon što me neko vrijeme nije bilo u sportu. Privilegija je dobiti ovakvu poziciju u ekipi koja je imala tako spektakularne rezultate u zadnje tri sezone,' izjavio je James Allison nakon potpisivanja za Mercedes kojeg će u novoj sezoni voziti Lewis Hamilton i Valtteri Bottas.