SVE BOGATIJI

Alonso ni blizu tituli prvaka Formule 1, ali kupa se u novcima!

02.02.2017 u 10:23

Bionic
Reading

Fernando Alonso možda je posljednji svoj naslov prvaka osvojio davne 2006. godine, no jedan je od najbolje plaćenih sportaša na svijetu. Istraživanje El Munda pokazalo je da se jedino on i Rafael Nadala od sportaša nalaze među 200 najbogatijih Španjolaca...

Iskusnom 35-godišnjem vozaču McLarena možda tijekom karijere poslodavci nisu isporučivali pobjedničke bolide, no definitivno nisu škrtarili s novcima.

Alonso je u karijeri vozio za Minardi, Renault, Ferrari i McLaren, a tijekom 16 godina karijere uspio je zaraditi čak 200 milijuna eura, zahvaljujući i svojim bogatim osobnim sponzorima: Iberiji, Oakleyju i gradu Bakuu.

S 35 milijuna eura plaće godišnje Alonso je najbolje plaćeni vozač Formule 1, a prate ga tek Lewis Hamilton i Sebastian Vettel koji zarađuju slične sume.

Prema istraživanju El Munda, Alonso je jedini sportaš uz Rafaela Nadala koji se nalazi među 200 najbogatijih Španjolaca i njegovo bogatstvo je impresivno, ali daleko od vlasnika Zare Amancija Ortege koji posjeduje imetak vrijedan 67 milijardi eura i drugi je najbogatiji čovjek na svijetu. Predsjednik Reala Florentino Perez ima bogatstvo koje se procjenjuje na milijardu i 250 tisuća eura i nalazi se na 36. mjestu ljestvice...