SEDMA TITULA

Vettel posramio svjetsku elitu: Kad ovako vozi, nedodirljiv je!

23.01.2017 u 16:54

Bionic
Reading

Sebastian Vettel na impresivan je način po sedmi put osvojio Kup nacija na Race of Champions spektaklu, sam pobjedivši sve svoje suparnike nakon što se Pascal Wehrlein povukao iz natjecanja...

Četverostruki prvak Formule 1 jako voli nastupati na Utrci prvaka na kojoj jednom godišnje na kružnoj stazi u različitim automobilima snage odmjeravaju vrhunski vozači relija, utrka izdržljivosti, NASCAR-a, Indycara i Formule 1.

Zajedno s Michaelom Schumacherom Vettel je za Njemačku u prošlosti osvojio čak šest titula pobjednika Kupa nacija na ovom natjecanju, a ove nedjelje pokazao je da to može izvesti i sam. Naime, Seb je zaista ostao jedini koji je branio boje Njemačke, jer se Pascal Wehrlein povukao iz natjecanja zbog vrlo opasnog sudara s Massom dan prije.

To nimalo nije Vettela izbacilo iz takta koji je morao duplo više puta sjesti u automobil i natjecati se od svih ost461078alih, ali je iz Miamija u nedjelju otišao neporažen. Nitko ga u osam utrka nije uspio pobijediti, uključujući i najveće zvijezde američkog automobilizma, Kurta i Kylea Buscha te Juana Pabla Montoyu.

Vettel protiv Montoye Autor: YouTube

'Brzo sam našao ritam i dobro sam se osjećao u svim automobilima,' izjavio je zadovoljni Sebastian nakon trijumfa koji dan ranije u pojedinačnoj konkurenciji nije bio pravi, a Montoya je uzeo titulu.

Ako će Vettel voziti kao ove nedjelje u sezoni Formule 1 koja dolazi, zasigurno će i rezultati biti bolji od prošlogodišnjih, kada nije uspio pobijediti niti jednom...