MUKE SE NASTAVLJAJU

Veliki udarac za Schumija i obitelj; bezosjećajno i jadno, ali...

13.01.2017 u 11:08

Bionic
Reading

Michael Schumacher sporo se oporavlja od teških ozljeda zadobivenih na skijanju još u prosincu 2013, a ovih dana stigao je novi udarac za sedmerostrukog prvaka formule 1 i njegovu obitelj

Obitelj je izolirala njemačkog vozača od javnosti kako bi se u miru oporavio od ozljeda glave. Michael ima najbolju moguću skrb, njegov dom pretvoren je u pravi medicinski centar gdje vrhunski tim zdravstvenih djelatnika brine o njegovu zdravstvenom stanju.

No to košta, obitelj je u nešto više od tri godine na liječenje prvaka potrošila 14 milijuna funti, a legendu brzine polako napuštaju sponzori.

Jet Set, Navyboot, Rosbacher i Erlinyou su ranije prekinuli suradnju, a ovog mjeseca poznati svjetski proizvođač satova Audemars Piquet i njemačka firma koja se bavi vratima Hörmann također su odlučili prestati plaćati Michaelu.

Dok je nesretni vozač prikovan za krevet, od njega više nemaju nikakve koristi pa su mu okrenuli leđa. Zvuči bezosjećajno, jadno i surovo, ali to je današnje doba...

Opet, neki drugi sponzori nisu prekinuli sponzorstvo, ali su navodno odlučili smanjiti svoje uplate na bankovni račun Schumachera.

Jedini sponzor koji čvrsto i dalje stoji uz obitelj Schumacher je Deutsche Vermongensberatung, savjetnička tvrtka za financije, koja podupire i sina Micka na putu prema formuli 1.

Inače, Michael je tijekom karijere zaradio na stotine milijuna eura, a posljednjih mjeseci supruga Corinna prodala je dio imovine koja im u ovom teškom trenutku nije potrebna.