ŽELJA OSTVARIVA

Ecclestone zavapio: Treba nam opet Schumacher u Formuli 1!

05.01.2017 u 17:14

Bionic
Reading

Bernie Ecclestone smatra da bi bilo jako dobro za elitno automobilističko natjecanje kada bi mu se u bližoj budućnosti pridružio Mick Schumacher, sin najtrofejnijeg vozača u povijesti Formule 1...

Podsjetimo, 17-godišnji Mick ove će sezone voziti europsku Formulu 3, seriju kroz koju su mnogi veliki vozači stvorili svoje ime i otvorili si vrata ulaska u elitno automobilističko natjecanje, uključujući i oca Michaela koji je 1990. godine u njoj trijumfirao.

Schumi stariji zatim je sa Jordanom i Benettonom ušao u Formulu 1 i kasnije postao najtrofejniji vozač u F1 povijesti, sa sedam naslova prvaka i 91 pobjedom.

S obzirom da trenutno pada interes za sport, Bernie Ecclestone je svjestan koliko bi novi Schumacher u Formuli 1 vrijedio organizatorima.

'Ako je barem upola dobar kao njegov otac, zašto ne? Bilo bi jako dobro za Formulu 1 da ime Schumacher ponovo ima svojeg predstavnika u njoj,' izjavio je za Bild bogati biznismen koji i dalje vodi komeracijalni dio sporta.

Želja bi mu se mogla ostvariti relativno brzo, u sljedećih par godina, a Mick je nedavno ambiciozno najavio da mu je cilj postati prvak Formule 1. Ako to ostvari, postao bi tek treći sin koji je ponovio uspjeh slavnog oca, nakon Damona Hilla i Nice Rosberga...