POD VELOM TAJNE

Još jedan tužan rođendan Michaela u obitelji Schumacher

03.01.2017 u 14:43

Bionic
Reading

Četvrtu godinu u nizu Michael Schumacher provodi svoj rođendan daleko od očiju javnosti koja ne zna kakvo je njegovo zdrastveno stanje. Veliki šampion napunio je ovog utorka 48 godina i najbolje je da ga pamtimo po njegovim automobilističkim uspjesima...

Sedmerostruki prvak Formule 1 prije nešto više od tri godine teško je ozlijedio glavu tijekom skijanja u francuskom Meribelu, a iako su mu liječnici u bolnici u Grenobleu uspjeli spasiti život, do danas se nije uspio u potpunosti oporaviti.

Michael Schumacher svoje vrijeme sada provodi s obitelji na imanju u Švicarskoj uz jezero Ženeva, a njegovo zdravstveno stanje skriva se od svjetske javnosti, no vjeruje se da nije u stanju kretati se niti govoriti te da ima limitiranu razinu svjesnosti, a na liječnike specijaliste supruga Corinna troši oko 16 milijuna eura godišnje.

Zbog toga je i ovog utorka četvrti u nizu tužan rođendan Michaela u obitelji Schumacher koja u svojoj patnji ipak pokušava pronaći inspiraciju za cijeli svijet pa je nedavno pokrenuta inicijativa #keepfighting koja potiče sve one sa zdrastvenim problemima te njihove bližnje da se bore do kraja. Na Twitteru je također otvoren profil Michaela Schumachera kako bi njegovi fanovi lakše mogli izraziti svoju podršku i pozitivne želje.


Mi ćemo pak Schumija pamtiti po njegovim uspjesima i brojnim nezaboravnim utrkama. Već u Formuli 3 pokazao je 1990. godine da će biti veliki vozač, impresivnim trijumfom na prestižnoj utrci u Makau i titulom osvojenom u Njemačkoj.

Godinu kasnije Schumacher je debitirao u Formuli 1 u Belgiji za volanom Jordana i odmah skrenuo pozornost na sebe visokom startnom pozicijom u slabašnom bolidu pa ga je Benetton preoteo već na sljedećoj utrci. Upravo na stazi Spa Franchorchamps ostvario je i svoju prvu pobjedu 1992. godine, a puni talent pokazao je 1994. godine u tragičnoj godini pogibije Ayrtona Senne kada je osvojio svoj prvi naslov.

Titulu je Michael s Benettonom uzeo i sljedeće sezone, da bi zatim prešao u Ferrari s kojim je morao čekati 2000. godinu do novog naslova, a tada je počela njegova dominacija i nanizao ih je još četiri. Umirovio se 2006. godine, ali i vratio na stazu s Mercedesom 2010. godine te odradio još tri sezone sa 'srebrnim strijelama' pa mu pripadaju zasluge za razvoj ove momčadi koja je u Formuli 1 trenutno nepobjediva.

Schumacher je u karijeri skupio 91 pobjedu, 68 pole pozicija i 155 pobjedničkih postolja te je najuspješniji vozač u povijesti sporta. Njegov sin Mick ima 17 godina i ove godine vozit će europsku Formulu 3 i sve je bliže elitnom automobilističkom natjecanju u kojem se očekuje da bi mogao nastaviti očevim stopama. Neka se ta velika rođendanska želja ostvari Michaelu i obitelji Schumacher...