STOPAMA OCA

Ova izjava Micka Schumachera snažno je odjeknula u Njemačkoj!

03.01.2017 u 08:37

Bionic
Reading

Iako ima 17 godina i tek je postao vozač europske Formule 3, Mick Schumacher već je najavio pohod na titulu svjetskog prvaka Formule 1...

'Želim postati prvak Formule 1,' kratko je potvrdio sin sedmerostrukog šampiona Michaela i tako najavio svoj uspon prema samom vrhu automobilizma.

No, taj uspon definitivno se neće dogoditi preko noći, jer pred Mickom Schumacherom još je mnogo stepenica koje mora preskočiti. Prošle godine bio je viceprvak njemačke i talijanske Formule 4, a ove će pokušati napraviti iskorak i u europskoj Formuli 3 doći do prve velike titule.

'Formula 3 je sljedeći korak u mojoj karijeri i jedva čekam. Bit će ova godina bez sumnje veliki izazov, no testiranja su pokazala da je vrlo zabavno voziti ovaj bolid. Ovo je kategorija kroz koju su prošli svi veliki vozači i to je korak bliže Formuli 1, no radi se o koraku koji je još malo teži,' zaključuje 17-godišnji Nijemac koji će nastaviti voziti za talijansku momčad Prema.

Podsjetimo, veliki Michael Schumacher upravo je u Formuli 3 prvi put postao poznat svjetskoj javnosti. Osvojio je tada titulu u Njemačkoj, a također i pobijedio na prestižnoj utrci u Makau 1990. godine, nakon fantastične borbe s Mikom Hakkinenom.

Što se pak Micka tiče, ako se dokaže u Formuli 3 vjerojatno ga čeka prelazak u GP2 seriju, najbližu kategoriju Formuli 1. Dobra vijest za mladog Schumachera je to što ga prati moćni Mercedes i samo čeka da pokaže naslijeđeni talent od oca nakon čega će ga zasigurno dovesti u svoju šampionsku ekipu...