GNJEV ZBOG VETTELA

Italija na nogama: Ovo više nije Formula 1, nego Formula Sramota!

31.10.2016 u 21:07

Bionic
Reading

Nakon što je Sebastian Vettel prvo promoviran na pobjedničko postolje odmah nakon Velike nagrade Meksika, da bi mu kasnije ta pozicija bila oduzeta, talijanski mediji ogorčeni su na vodstvo Formule 1 i smatraju da zbog ovakvih odluka pada gledanost sporta...

Podsjetimo, Vettel je u nedjelju u završnim krugovima vodio borbu s Verstappenom i Ricciardom za treće mjesto. Nizozemac je u jednom trenutku namjerno skratio zavoj kako bi zadržao mjesto na postolju, dok je Australčev napad na vozača Ferrarija završio neuspjehom, ali i žalbom jer se Sebastian pomicao za vrijeme kočenja blokirajući ga, a upravo je taj potez pravilima zabranjen uoči meksičke utrke.

Na kraju je prvo Vettel promoviran na treće mjesto i pozvan na pobjedničko postolje, jer je Verstappen kažnjen s pet dodatnih sekundi zbog kršenja pravila, no kasnije je i sam četverostruki F1 prvak kažnjen s deset dodatnih sekundi zbog obrane protiv Ricciarda pa je s trećeg spušten na peto mjesto.

U Italiji su iznimno ogorčeni ovakvim raspletom utrke. Svi vodeći mediji pišu o besmislenoj odluci koja šteti sportu, a dnevnik Corriere dello Sport otišao je najdalje naslovom 'Velika nagrada Meksika, od Formule 1 do Formule Sramota'.

'Naknadna kazna Vettelu ostavit će dubok trag na budućnost Formule 1 koja se drži tih malih, smiješnih sredstva u pokušaju da vrati gledanost i izgubljenu pažnju, zahvaljujući dosadi utrka u kojima vlada tehnokracija i kompleksnost koja je udaljila navijače od sporta,' piše u svom oštrom osvrtu novinar spomenutog dnevnika Pasquale Di Santillo, a s njim se mnogi slažu.

U Ferrariju također priznaju frustriranost ovakvim raspletom, jer smatraju da im je birokracija oduzela zasluženo treće mjesto, a Vettel koji je urlao i vrijeđao putem radio veze za vrijeme same utrke svoju kaznu nije htio oštrije komentirati.

'Nije idealno kad se dodirnete, ali žestoko sam se borio i pokušavao mu ostaviti prostora, u čemu mislim da sam uspio,' zaključio je četverostruki prvak.