ZBOGOM TITULI

Neslavna pogreška Micka Schumachera riješila prvenstvo!

01.10.2016 u 21:10

Bionic
Reading

Mick Schumacher, sin sedmerostrukog F1 prvaka nije uspio osvojiti naslov u njemačkoj Formuli 4, nakon što je na subotnjoj utrci u Hockenheimu i matematički prepustio titulu Joeyju Mawsonu osvojenim tek šestim mjestom...

Mladi 17-godišnji sin slavnog Schumija nadao se prestižnoj tituli uoči vikenda u Hockenheimu, no bilo je jasno i prije tri utrke koje su bile na rasporedu da će teško slomiti vodećeg Mawsona za kojim je zaostajao 39 bodova.

Dogodilo se već u subotu upravo suprotno, jer je Mawson ostvario uvjerljivu pobjedu, a Mick Schumacher nije uspio biti među prvom trojicom kako bi zadržao matematičke izglede.

Mladi Schumi žestoko se u završnici utrke borio za mjesto na postolju i u zadnjem krugu napravio je korak previše u jednom brzom zavoju. Završio je daleko izvan staze i pritom izgubio i peto mjesto koje je držao te se morao zadovoljiti šestim koje je australskom rivalu donijelo nedostižnu prednost.

Mick će priliku za naslov ove sezone ipak imati, jer nastupa i u talijanskoj Formuli 4, no i tamo uoči zadnjeg vikenda sezone zaostaje za vodećim Argentincem Siebertom, 25 bodova.