JOŠ SE NADAJU

Može li Ferrari ipak spasiti sezonu jednom pobjedom?

26.09.2016 u 12:50

Bionic
Reading

Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen još čekaju na trijumf u 2016. godini, a dobra forma na posljednje dvije utrke daje im nadu da bi na Velikoj nagradi Malezije mogli iznenaditi dobrim rezultatom te pritajeno priželjkuju pobjedu...

Ferrari se nadao borbi za naslov prvaka ove sezone, no umjesto okršaja s Mercedesom za titulu, talijanska momčad nije se u stanju nositi niti s Red Bullom te se nalazi na trećoj poziciji u ukupnom poretku konstruktora.

Ipak, na zadnje dvije utrke u Italiji i Singapuru Ferrari je podigao formu i pokazao da se može boriti s konkurentima na samom vrhu, a ovaj vikend na rasporedu je utrka u Maleziji na kojoj je prošle sezone Vettel po prvi put trijumfirao za talijansku momčad. U Maranellu se zbog toga pritajeno nadaju iznenađujućem trijumfu koji bi spasio inače dosta slabu sezonu.

'Ako sve napravimo kako treba, mislim da imamo jaki paket. Mnoge utrke nisu završile kako su trebale, ali vjerujemo u sebe,' izjavio je Sebastian Vettel uoči utrke na kojoj je u karijeri pobijedio dva puta.

'U Singapuru smo imali šanse, ali nije dobro ispalo za nas. No, vjerujemo u sebe i još očekujemo neka poboljšanja na bolidu. Tu smo da bismo se borili i to je ono što ćemo napraviti,' zaključio je četverostruki prvak Formule 1.