BOTTAS ŽRTVA

Bizaran, ali jako opasan defekt zabrinuo sve u Williamsu!

20.09.2016 u 18:15

Bionic
Reading

Nakon što se Valtteriju Bottasu otkopčao sigurnosni remen usred Velike nagrade Singapura, u Williamsu priznaju da su zabrinuti i nadaju se da se ništa slično neće ponoviti u budućnosti...

Možda je riječ o bizarnom defektu, ali itekako opasnom. Pri brzinama većima od 300km/h vozač jednostavno mora biti vezan u otvorenom kokpitu, ako želi živ i zdrav doći do cilja.

Valtteri Bottas tijekom Velike nagrade Singapura po drugi je put u karijeri doživio defekt otkopčavanja pojasa usred utrke, zbog čega je odmah pozvan u boks. Toliko dugo je trajao popravak da mu se motor pregrijao i kasnije otkazao.

Takav debakl zabrinuo je čelne ljude momčadi Williamsa.

'Moramo otkriti zašto se otkopčao, jer to je zabrinjavajuće pri tim brzinama. Najvažnije je sada to popraviti uoči utrke u Maleziji. Nije nam se to događalo tijekom ove sezone i zbog toga nas brine što se to sada odjednom dogodilo,' priznaje šef inženjera Rob Smedley.

Kako god bilo, u ukupnom poretku Williams je nakon loše utrke u Singapuru prepustio četvrto mjesto Force Indiji koja sada ima jedan bod prednosti, a tijesni međusobni dvoboj se očekuje do samog kraja sezone...