BLIŽI SE ODLUKA

Obračun Schumijeve obitelji s 'lešinarima'; sada će platiti

19.09.2016 u 19:41

Bionic
Reading

Obitelj Michaela Schumachera vodi bitku za oporavak sedmerostrukog prvaka Formule 1, ali isto tako i još njih nekoliko protiv novina koje su pisale senzacionalistički o zdravstvenom stanju njemačkog vozača

Krajem prosinca 2013. Schumacher je teško stradao na skijanju, bio u komi, a zatim je njegova obitelj dom u Švicarskoj preuredila u pravi medicinski centar kako bi imao najbolju moguću skrb.

Kako oporavak napreduje, nije poznato, a supruga Corinna je o Michaelovom zdravstvenom stanju izvještavala samo preko glasnogovornice Sabine Kehm, ali te vijesti su bile kratke odnosno moglo se zaključiti kako se legendarni sportaš oporavlja, ali jako sporo.

Naravno, pojedini novinari gladni informacija, posebno tabloidi, pokušavali su na sve načine doći do nekakve vijesti, a njemački magazin Bunte je u tome pretjerao te napisao kako Schumacher hoda (odvjetnik obitelji Felix Damm potvrdio je na sudu da ni uz pomoć fizioterapeuta Schumacher ne može stajati na nogama).

To je bila neistina i obitelj je u prosincu 2015. podigla tužbu te spor i dalje traje, ali prema pisanju stranih medija poput BBC-ja i portala Motorsport, Bunte će izgubiti parnicu pa će obitelj dobiti između 40 i 100 tisuća eura.

Ipak, treba pričekati do konačne odluke najvjerojatnije u listopadu ove godine, ali nakon ovoga će svi oni koji pokušavaju senzacionalistički pisati (i izmišljati vijesti) o Schumacheru dobro razmisliti.