POKRENUTA ISTRAGA

Opasan incident na utrci u Singapuru koji se nije smio dogoditi!

19.09.2016 u 11:27

Bionic
Reading

Krovna svjetska automobilistička organizacija pokrenula je istragu nakon što je u početnim krugovima Velika nagrade Singapuru djelatnik na stazi greškom pušten među jureće bolide...

Noćna ulična utrka ove je nedjelje započela sudarom na startu i odustajanjem Nice Hülkenberga, a nakon toga umalo se dogodila tragedija do koje nikako nije smjelo doći.

Naime, iako je sigurnosni automobil povučen iz utrke i dopuštena jurnjava punim gasom, jedan se djelatnik ipak našao na stazi pred Nicom Rosbergom, no srećom uspio je pobjeći pred Mercedesom koji je jurio preko 300km/h u tom trenutku.

Opasan incident sretno je završio, no FIA je pokrenula istragu kako bi se utvrdilo tko je pogriješio i što je taj čovjek radio na stazi.

'Moramo razjasniti ovu situaciju kako bismo izbjegli da se ponovi,' poručila je FIA preko glasnogovornika te potvrdila da je izlazak sigurnosnog automobila sa staze izveden prema standardnoj proceduri, a sada treba naći krivca za pogrešku u komunikaciji koja je mogla biti kobna.

Podsjetimo, godinu dana prije također smo imali čovjeka na stazi na utrci u Singapuru, ali tada se radilo o neodgovornom navijaču koji je imao želju fotografirati jurećeg Vettela iz veće blizine...