NiCO PREUZEO VRH

Rosberg odbio napad Ricciarda, Hamilton podbacio u Singapuru!

18.09.2016 u 16:00

  • +6

Formula 1 - VN Singapura

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

Bionic
Reading

Nico Rosberg ostvario je pobjedu na Velikoj nagradi Singapura u svojem 200. nastupu u utrkama Formule 1, kojom je preuzeo od timskog kolege Lewisa Hamiltona i vodstvo u ukupnom poretku...

Utrka u Singapuru nikad nas još nije razočarala, a nije ni ove godine. Ono što se činilo kao sigurna pobjeda Nice Rosberga pretvorilo se u posljednjim krugovima u dramu, jer je Mercedes donio dvojbenu taktičku odluku i dao priliku Danielu Ricciardu.

Rosberg je tijekom cijele utrke sigurno vodio, no 15 krugova prije kraja Red Bull je odlučio promijeniti taktiku i uvesti u boks Ricciarda koji je dobio svježe gume. U Mercedesu nisu na vrijeme reagirali i Nico je ostao na stazi sa starim gumama zbog kojih je gubio više od dvije sekunde po krugu. Činilo se da će ga Australac preći i stići do pobjede, ali potrošio je svoje supermekane gume i u posljednjim krugovima ipak je ostao iza Rosbega koji je u svom 200. nastupu u Formuli upisao 22. pobjedu i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Lewis Hamilton nije briljirao u Singapuru ovog vikenda i izgubio je mnogo bodova u odnosu na timskog kolegu. Na kraju je izvukao tek treće mjesto, prešavši Kimija Raikkonena tijekom posljednjeg ulaska u boks i to je već treća utrka u nizu na kojoj završava iza kolege.

Ugodno je iznenadio Sebastian Vettel koji se zahvaljujući odličnoj taktici probio sa zadnjeg startnog mjesta do petog na cilju, ostavivši iza sebe i Maxa Verstappena. Odličan sedmi bio je Fernando Alonso u McLarenu, a bodove su osvojili još Perez, Kvjat i Magnussen.

Rosberg sada ima osam bodova prednosti u ukupnom poretku u odnosu na Hamiltona, dok su Ricciardo te ostali potpuno ispali iz borbe za titulu.

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Maleziji.