KATASTROFA VETTELA

Briljantni Rosberg starta prvi u Singapuru, Hamilton iza Ricciarda!

17.09.2016 u 17:27

Bionic
Reading

Nico Rosberg savršenim je krugom ostvario najbrže vrijeme na kvalifikacijama za Veliku nagradu Singapura, a u prvom startnom redu uz njega će biti Daniel Ricciardo, dok je Lewis Hamilton bio tek treći...

Ulična utrka u Singapuru svake je sezone jedna od najuzbudljivijih u sezoni i nešto slično očekuje se i ove nedjelje, kada će Nico Rosberg pokušati preuzeti vodstvo u ukupnom poretku.

Njemački 31-godišnji vozač odvezao je u kvalifikacijama gotovo savršen 1:42.584 krug kojim je potpuno potukao konkurenciju i za više od pola sekunde ostavio iza sebe Daniela Ricciarda u Red Bullu, dok je Lewis Hamilton zabrljao i završio tek treći.

Max Verstappen zaostao je za Britancem samo 44 tisućinke na četvrtom mjestu, dok Kimi Raikkonen u Ferrariju nije mogao bolje od petog, no to je još dobro u odnosu na Sebastiana Vettela koji starta zadnji. Četverostruki pobjednik Singapura doživio je katastrofu na kvalifikacijama jer mu se pokvario bolid pri prvom izlasku na stazu.


Odlična vremena postigli su Carlos Sainz i Danil Kvjat u Toru Rossu i zauzeli šesto te sedmo mjesto, a u prvih deset još su bili Hülkenberg, Alonso i Perez.

Nedjeljna utrka počinje u 14 sati po hrvatskom vremenu.