MAGNUSSEN OZLIJEĐEN

Ovako brutalan F1 sudar nismo imali još od Melbournea!

29.08.2016 u 19:27

Bionic
Reading

Kevin Magnussen ozlijedio je gležanj ove nedjelje u teškom sudaru tijekom Velike nagrade Belgije, no može biti sretan što nije i gore prošao...

Danski 23-godišnji vozač vratio se u 2016. godini u elitno automobilističko natjecanje, no ove je nedjelje bio glavni akter teške nesreće na izlasku iz Eau Rougea, kada je s brzinom većom od 200 km na sat udario u zaštitnu ogradu i potpuno razbio svoj Renault.

Gore od toga vidjeli smo samo na početku sezone u Melbourneu gdje je Fernando Alonso jedva izvukao živu glavu u sudaru s Gutierrezom, a Magnussen je poput Španjolca izašao iz bolida na nogama, ali ipak ozlijeđen.

Prema prvim informacijama, Kevin je ozlijedio gležanj te ima nekoliko gadnih posjekotina te pokoju modricu. S obzirom na silinu udarca o ogradu, može se reći da je i dobro prošao, a problem je što mu je pri nesreći s bolida odletio dio koji bi trebao štititi glavu pa će FIA i taj slučaj morati istražiti uoči sljedeće utrke.

'Imam bolan gležanj, ali nadam se da ću se oporaviti do Monze,' napisao je Kevin Magnussen na Twitteru. Odluka o njegovu nastupu je na liječničkom timu FIA-je koji će ga pregledati uoči Velike nagrade Italije...