UTRKA NIJE RAZOČARALA

Kaos u Belgiji: Sudari pomogli Hamiltonu, Rosbergu pobjeda!

02.09.2016 u 11:16

Bionic
Reading

Nico Rosberg ostvario je svoju 20. pobjedu u karijeri ove nedjelje na Velikoj nagradi Belgije, smanjivši tako zaostatak u ukupnom poretku za Lewisom Hamiltonom koji se iz zadnjeg startnog reda probio do trećeg mjesta i završio odmah iza Daniela Ricciarda...

Kao i obično, utrka na stazi Spa Francorchamps nije razočarala. Prva dva kaotična kruga potpuno su izmiješala poredak, a sve je išlo na ruku Lewisu Hamiltonu koji je startao iz zadnjeg startnog reda i na kraju završio na pobjedničkom postolju.

Prvi zavoj belgijske utrke još jednom se pokazao kao idealno mjesto za sudare, a ovaj put krivac je bio Sebastian Vettel koji nije ostavio prostora Kimiju Raikkonenu. Njihov kontakt doveo je i do sudara s Maxom Verstappenom i sva su trojica morala u boks i tako se maknuli Hamiltonu s puta.

Svjedočili smo i teškoj nesreći Kevina Magnussena koji se pri velikoj brzini zabio u zaštitnu ogradu na izlazu iz Eua Raugea i pritom ozlijedio gležanj te uzrokovao prekid utrke koji je trajao dvadesetak minuta.

Kad je utrka nastavljena Nico Rosberg nije imao problema pobjeći konkurenciji na samom vrhu, a slijedio ga je jedino Daniel Ricciardo. Lewis Hamilton se brzo probio do trećeg mjesta i zatim pokušao dostići Australca, no išao je jednom više u boks i na kraju nije bilo dovoljno vremena za pokušaj napada.

Iza vodećeg trojca četvrto i peto mjesto osvojili su vozači Force Indije, Nico Hülkenberg i Sergio Perez. Šesto mjesto nakon kaosa kojeg je uzrokovao na kraju je osvojio Sebastian Vettel, a odličan iza njega bio je Fernando Alonso u McLarenu koji se vješto poput Hamiltona probio iz zadnjeg startnog reda prema naprijed. Bodove su još osvojili Bottas, Raikkonen i Massa, a junak okupljenih navijača Max Verstappen bio je tek 11., iako je startao drugi.

U ukupnom poretku Rosberg je smanjio prednost Hamiltona na devet bodova, no Britanac može biti zadovoljan jer mogao je izgubiti i puno više.

Sljedeća utrka vozi se za tjedan dana u Monzi.