ŠIROKE NOVE GUME

Vettel prvi na stazi iskušao revolucionarnu F1 promjenu

03.08.2016 u 11:29

Bionic
Reading

Sebastian Vettel bio je taj koji je s odvezenih 120 krugova u Fioranu započeo razvoj Pirellijevih novih širokih guma koje ćemo gledati na utrkama sljedeće sezone...

Pirelli će u suradnji s Ferrarijem, Mercedesom i Red Bullom tijekom ove sezone testirati svoje nove gume za sljedeću. Radi se o širokim gumama koje značajno mijenjaju izgled bolida, a trebale bi i donijeti dosta brzine, no također i učiniti upravljanje bolidima težim.

Prvi koji je imao priliku iskušati nove gume i pomoći u njihovom razvoju bio je Sebastian Vettel koji je ovog tjedna na stazi u Fioranu odradio 120 krugova za volanom Ferrarijevog bolida iz 2015. godine, po suhoj i mokroj stazi.


Nijemac koji priznaje da je nezadovoljan svojim nastupima u 2016. godini, kao i trenutnim bolidom Ferrarija, nije zasad za javnost dao komentar na temu iskušanih novih širih F1 guma koje će zasigurno utjecati na utrkivanje sljedeće godine.

Gume su doduše tek u uvodnoj fazi razvoja, a do početka sljedeće sezone usavršavat će ih i vozači Mercedesa te Red Bulla...