VELIKA ŠTETA

Dan kada je F1 karijera mladog talenta zauvijek uništena!

01.08.2016 u 16:52

Bionic
Reading

Ako je i bilo ikakve sumnje u ono što čeka Danila Kvjata u budućnosti, više nema nakon kvalifikacija za Veliku nagradu Njemačke. Deprimirani Rus užasno je lošom vožnjom osvojio 19. mjesto, svjestan da za njega u Formuli 1 više nema mjesta...

Nije se dobro zamjeriti Sebastianu Vettelu. Za Danila Kvjata ova se sezona zahvaljujući sukobima s njemačkim šampionom pretvorila u noćnu moru i gotovo će sigurno napustiti Formulu 1 na kraju sezone.

Mladi 22-godišnji Rus takav scenario sigurno nije slutio prošle godine. Promoviran je u momčad Red Bulla i u svojoj prvoj sezoni skupio je više bodova od Daniela Ricciarda, čovjeka kojeg mnogi smatraju jednim od trenutno najboljih vozača svijeta.

Dobro mu je krenulo i u 2016. godini, ali prilikom osvojenog trećeg mjesta u Šangaju po prvi se put sukobio s Vettelom koji nije bio zadovoljan njegovom vožnjom u prvom zavoju. Tjedan dana nakon toga u svom je Sočiju napravio veliku glupost i udario Nijemca dvaput u prvom krugu, a Red Bull ga je za kaznu degradirao u Toro Rosso.

Otkad je u drugoj momčadi 'bikova', Kvjat je potonuo. Sainz ga redovito dobiva, a njegov zamjenik u Red Bullu Max Verstappen već je uspio zabilježiti pobjedu. Za volanom Tora Rossa odustao je već triput i osvojio tek dva boda i čini se da njegovoj F1 karijeri dolazi kraj prije nego što se tome nadao.

Loše raspoloženje potvrdio je Kvjat na kvalifikacijama u Njemačkoj gdje je vozio katastrofalno i osvojio tek 19. mjesto, a njegova izjava koja je uslijedila bila je znakovita.

'Nisam dobar posao odradio. Bio je to jako loš krug i jako loša vožnja,' priznao je Danil Kvjat, a na pitanje hoće li mu ljetna pauza dobro doći, deprimirano je odgovorio:

'Nisam siguran da mi i to može pomoći.'

Ako je i bilo sumnje, sada je jasno da Kvjat više nema budućnosti u Red Bullu, a samim time ni u Formuli 1. Vodeći čovjek GP2 serije Pierre Gasly zasigurno će zamijeniti Rusa sljedeće sezone, a pitanje je hoće li ga 'bikovi' i zadržati od jeseni. Šteta, jer imao je potencijala, no jedan dan ludila u Sočiju sve je promijenio...