NAPUŠTA FORMULU 1?

Alonso priznao: Svjestan sam da dolazi kraj!

23.06.2016 u 12:50

Bionic
Reading

U intervjuu za francuski L'Equipe Fernando Alonso priznao je da osjeća kako dolazi kraj njegove karijere u Formuli 1 i nema namjeru produžiti ju na silu poput nekih drugih vozača...

Slavni 34-godišnji Španjolac po mnogima je i dalje najkompletniji vozač elitnog automobilističkog natjecanja, ali u karijeri nije dobro birao momčadi za koje je vozio pa je osvojio samo dva naslova prvaka svijeta, jedan manje od Lewisa Hamilton i dva od Sebastiana Vettela.

Alonso se prošle sezone vratio u McLaren koji je zaista očajan otkad je prešao na Hondine motore. Čak ni Fernando ništa ne može napraviti sa sporim bolidom koji je i u Azerbajdžanu potpuno razočarao. Iako ima ugovor još godinu dana s ekipom iz Wokinga, pitanje je hoće li ga odraditi, a intervjuu koji je dao nedavno za L'Equipe naznačio je da mu je dosta borbi za mrvice.

'Kad dođe trenutak, napustit ću Formulu 1. Kad više nisi dovoljno brz ili ne uživaš te ne može odgovoriti zahtjevima, znaš da je trenutak za otići. Međutim, opet kad vidimo vozače poput Raikkonena, Buttona i Masse, čini se da se može ostati zauvijek. Vjerojatno ja nisam poput njih,' izjavio je Fernando Alonso pa dodao:

'U ovom trenutku osjećam da dolazi kraj mog sna. Kad sam bio mali dječak otac mi je konstruirao karting koji je imao dizajn inspiriran McLaren Hondom. Sada vozim McLaren Hondu. Imam osjećaj da se na taj način zatvara krug na romantičan način.'

Svi očekuju da će se pridružiti svom prijatelju Marku Webberu u utrkama izdržljivosti nakon što napusti Formulu 1, koje kulminiraju svake godine u lipnju utrkom '24 sata Le Mansa'.

'Prerano je govoriti o tome što ću raditi nakon što napustim Formulu 1. Život vozača je naporan i vjerujem da ću nakon umirovljenja uživati u povratku normalnom životu, na početku. No siguran sam da će mi nedostajati natjecanje, kao i adrenalin. Tada je vrlo vjerojatno da ću nastaviti nastupati u drugim kategorijama. Le Mans mi se čini savršen, jer ne moraš biti daleko od kuće cijelu godinu,' zaključio je F1 prvak iz 2005. i 2006. godine.