KAKVA JE TO VOŽNJA BILA?

Hamilton se malo i osramotio u Azerbajdžanu!

21.06.2016 u 18:55

  • +4

Formula 1, Velika nagrada Azerbajdžana

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Lewis Hamilton odradio je u Azerbajdžanu definitivno svoj najgori F1 vikend u posljednje tri godine...

Možda je malo pregrubo reći, ali Lewis Hamilton prilično se osramotio prethodnih dana na uličnoj stazi u Bakuu, s obzirom na svoju reputaciju trostrukog prvaka svijeta. Sramota je najbolji opis onog što je radio na kvalifikacijama, ali i u utrci u kojoj je s dominantnim bolidom završio tek na petom mjestu.

Hamiltonov debakl počeo je u subotu, kada je napravio čitav niz pogrešaka na kvalifikacijama i jedva ušao u Q3 iako je imao barem sekundu brži bolid od svih. Bilo je 31-godišnjeg aktualnog prvaka u svim zonama izlijetanja, a loš je dan kompletirao zabijanjem u ogradu zbog kojeg je startao tek kao deseti.

Nedjeljna utrka ništa nije bila bolja za Lewisa. Na startu se nije probio niti za jednu poziciju, a zatim je ipak dogurao do petog mjesta i tu je stao. Petljao je s gumbima na svom volanu i neuspješno tražio idealne postavke, dok je Sergio Perez bježao u Force Indiji iz kruga u krug. Nije ni kažnjenog Raikkonena uspio ugroziti, dok je Nico Rosberg uz vrlo malo truda u istom bolidu upisao laku pobjedu.

'To je bilo opasno. Moramo sam gledati u svoj volan veći dio kruga na ravnim pravcima,' žalio se nakon utrke Lewis Hamilton kojem momčad radio vezom nije smjela pomoći pri podeševanju bolida, jer nova pravila tako nalažu.

Rosberg pak tvrdi da je imao iste probleme i brzo ih riješio, a Mercedes je otkrio kako je Hamilton zbog krivih podešenja gubio dvije desetinke po krugu, a ne gotovo sekundu koliko mu je bježao Perez u toj fazi utrke.

Hamilton je tako nakon dvije sretne pobjede u Monaku i Kanadi napravio veliki korak unazad u borbi s Nicom Rosbergom za naslov prvaka. Ono što je još gore, vratio se na scenu onaj stari nervozni i dekoncentrirani Hamilton iz doba McLarena i sezone 2010., od kojeg se može očekivati svašta kad se pojavi na stazi...