POČELO U BAKUU

Ricciardo razbio Red Bull na nezgodnom zavoju nove F1 staze!

20.06.2016 u 11:13

Bionic
Reading

Lewis Hamilton ostvario je najbrže vrijeme na prvom slobodnom treningu uoči Velike nagrade Azerbajdžana, dok je Daniel Ricciardo bio taj koji je izazvao prekid zabijanjem u ogradu...

Formula 1 stigla je u Baku, gdje će se ove nedjelje voziti po prvi put Velika nagrada Azerbajdžana. Nova ulična staza sastoji se od iznimno dugih ravnih dijelova, ali i uskih zavoja, a jedan takav prevario je Daniela Ricciarda na prvom slobodnom treningu. Australac je napravio pogrešku i razbio stražnji dio svog bolida.

Izazvao je ovaj incident prekid i pokazivanje crvene zastave, a za Red Bull bio je to dodatni udarac, jer je ranije Max Verstappen zbog curenja ulja morao parkirati u boksu i veći dio treninga nije izlazio na stazu.

Na samom vrhu nije bilo iznenađenja. Lewis Hamilton odvezao je 1:46.435, tri desetinke brže od timskog kolege Nice Rosberga, a odmah iza bio je i odlični Valtteri Bottas u Williamsu koji je na prethodnoj utrci u Kanadi završio na pobjedničkom postolju.


Među prvih sedam našli su se vozači McLarena Fernando Alonso i Jenson Button, a između njih i Sebastian Vettel u Ferrrariju te Sergio Perez u Force Indiji. Felipe Massa nije bio na nivou timskog kolege i završio je na osmom mjestu za Williams, a Kimi Raikkonen za Ferrari zauzeo je tek 12. mjesto.

Podsjetimo, pred vozačima su još dva slobodna treninga, a subotnje kvalifikacije na rasporedu su u 15 sati po hrvatskom vremenu, a u isto vrijeme i nedjeljna utrka.