VERSTAPPEN RAZOČARAO

Od heroja do tragičara: Prvo pobjeda, a onda u Monaku – ovo!

29.05.2016 u 15:57

Bionic
Reading

Max Verstappen odradio je svoje najgore kvalifikacije u mladoj F1 karijeri u subotu uoči Velike nagrade Monaka, samo dva tjedna nakon senzacionalne pobjede u Barceloni...

Nizozemski 18-godišnji vozač možda je na utrci u Španjolskoj postao najmlađi pobjednik u povijesti elitnog automobilističkog natjecanja, no ove subote u Monte Carlu nije se proslavio.

Već na trećem slobodnom treningu Verstappen se zabio u ogradu i oštetio svoj bolid, a onda je u ranoj fazi kvalifikacija napravio još veću pogrešku i razbivši Red Bull završio u posljednjem startnom redu uoči utrke.

'Prerano sam skrenuo, dotaknuo zid i pritom slomio ovjes te otišao ravno u ogradu,' opisao je svoj gaf mladi Max koji može žaliti jer je njegov timski kolega Daniel Ricciardo završio na prvom mjestu, a Red Bull nakon dugo vremena na jednoj stazi ima najbrži bolid.

'Osjećao sam se prilično dobro, ali onda sam napravio pogrešku i sve je pošlo po zlu. Vidjet ćemo što će biti u utrci, no kad startaš s 21. pozicije, znaš da će biti teško,' zaključio je vozač od kojeg Red Bull očekuje mnogo u budućnosti.