NJEMAČKA ODAJE POČAST

Nesretnom Schumiju nagrada: To mu mora dati snage!

25.05.2016 u 09:45

Bionic
Reading

Michaelu Schumacheru bit će dodijeljena automobilistička nagrada 'Nürburgring Award' za životno djelo, a bivši šef Norbert Haug vjeruje da bi mu to moglo dati snage na putu prema ozdravljenju...

Radi se o nagradi koja će biti dodijeljena u petak uoči prestižne utrke '24 sata Nürburgringa', jedne od najtežih i najatraktivinijih koje postoje u automobilizmu.

Nesretnom Schumacheru koji je prije dvije i pol godine stradao na skijanju u francuskom Meribelu bit će dodijeljena nagrada za životno djelo, a preuzet će ju glasnogovornica obitelji Sabine Kehm, s obzirom da je zdravstveno stanje sedmerostrukog šampiona i dalje vrlo loše i pitanje je hoće li ikad više biti u stanju ustati iz kreveta.

Nagradu će uručiti Norbert Haug, bivši Schumijev šef iz doba Mercedesa koji vjeruje da i to može pomoći pri ozdravljenju.

'Velika mi je čast uručiti nagradu za Michaelovo životno djelo. Ta bi mu nagrada trebala dati mnogo snage na njegovom putu k ozdravljenju,' izjavio je dugogodišnji sportski direktor Mercedesa.

Podsjetimo, uz sedam naslova prvaka Schumacher ima i 91 pobjedu u utrkama Formule 1, 68 pole pozicija i 155 pobjedničkih postolja te je daleko najuspješniji vozač u povijesti sporta.