OPTIMIZAM UOČI MONAKA

'Nakon Mercedesa Formulom 1 zavladat će McLaren!'

24.05.2016 u 08:12

Bionic
Reading

Ravnatelj McLarena Ron Dennis vjeruje da će upravo njegova momčad u suradnji s Hondom srušiti vladavinu Mercedesa Formulom 1...

McLaren ni u svoju drugu sezonu suradnje s Hondom nije ušao pretjerano impresivno, a iako pomaci prema naprijed postoje, još uvijek se Fernando Alonso i Jenson Button muče kako bi uopće osvojili bodove, što je daleko ispod reputacije jedne od najtrofejnijih F1 momčadi.

Ipak, uoči Velike nagrade Monaka iz Wokinga šalju poruke optimizma, uvjereni u projekt koji su zajedno s japanskim opskrbljivačem motora započeli.

'Iskreno, vjerujem da će sljedeći prvak svijeta nakon Mercedesa biti McLaren. Ostvarit ćemo taj cilj prije drugih. Veliki je to izazov, ali čvrsto vjerujem u mogućnosti naših ljudi te potpuno vjerujem Hondi,' poručio je svima ravnatelj Ron Dennis koji smatra da će sljedeće sezone tehnička pravila izjednačiti snage na stazi i tako pomoći njegovim vozačima.

Upravo staza u Monte Carlu trebala bi najviše odgovarati McLarenu ove godine, a Fernando Alonso nada se svojem najboljem plasmanu sezone.

'Optimist sam, jer imamo dobro izbalansiranu šasiju i bit će zanimljivo vidjeti kako ćemo proći na stazi na kojoj dolaze od izražaja naše dobre strane bolida,' izjavio je dvostruki F1 prvak koji jedva čeka prve slobodne treninge u četvrtak.