VERSTAPPEN ZAMJENA

Red Bull nije oprostio Kvjatu: Potjeran u Toro Rosso!

09.05.2016 u 10:54

Bionic
Reading

Nakon što je na glup način upropastio utrku Sebastiana Vettela te svog kolege Daniela Ricciarda, Danil Kvjat našao se pod žestokim kritikama, a Red Bull ga je odlučio degradirati već u Barceloni, a na njegovom mjestu bit će Max Verstappen...

Ruski 21-godišnji vozač možda je bio jedno od pozitivnih iznenađenja na utrci u Šangaju na kojoj je završio na pobjedničkom postolju, no samo dva tjedna kasnije gadno je zabrljao pred svojom publikom u Sočiju i poslodavac mu nije oprostio.

Naime, Kvjat se dvaput zabio u Sebastiana Vettela u prvom krugu Velike nagrade Rusije, s tim da je drugi udarac bio zaista ispod nivoa Formule 1. Ne samo što je upropastio utrku Nijemcu, već i svom kolegi Danielu Ricciardu koji je bio usputna žrtva, kao i sebi pa je Red Bull ostao bez bodova prošle nedjelje i šefovi su bili bijesni na svog vozača.

'Kasno kočiti i udariti drugi bolid bi bilo prihvatljivo pred svojim navijačima, ali to ne objašnjava drugi udarac. Ne samo što je uništio utrku Vettela i Ricciarda, već i svoju utrku. Bila je to katastrofalna utrka za Red Bull. Pokušat ćemo se malo smiriti i onda pričati o tome tijekom tjedna,' izjavio je Red Bullov sportski savjetnik Helmut Marko, a konačna odluka pala je ovog četvrtka: Kvjata već u Barceloni mijenja Verstappen, dok će Rus voziti bolid Tora Rossa.

Taj scenario bio je predviđen za kraj sezone, ali Kvjatova glupost ga je ubrzala, s tim da bi mu mogla upropastiti i karijeru, jer će na kraju sezone zasigurno morati napustiti i B momčad bikova...