ODLIČAN U SOČIJU

Alonso u Rusiji utišao kritičare: Konkurentni smo!

01.05.2016 u 19:02

  • +7

Formula 1, Velika nagrada Rusije

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Maxim Shemetov

Bionic
Reading

Fernando Alonso završio je na šestom mjestu na Velikoj nagradi Rusije ove nedjelje, u jednoj od svojih najboljih utrka otkad se vratio u McLaren...

Španjolski 34-godišnji vozač nije uspio osvojiti bodove na uvodnim utrkama sezone i trpio je dosta kritika, no na stazi u Sočiju svima je pokazao da vozački talent nije izgubio.

Alonso je odlično startao i s 14. mjesta se probio do sedmog već u prvom krugu, da bi do kraja još dočekao odustajanje Maxa Verstappena i proboj još jednu poziciju naprijed, čime je vratio McLaren Hondu tamo gdje i spada.

'Potencijal postoji i mislim da sada dolaze staze poput Barcelone i Monaka na kojima su naša očekivanja velika. Ovdje smo bili konkurentni tijekom cijelog vikend i u utrci. Prošle godine smo se probili na startu da bi nam zatim brzo uzvratili, ali ovaj put se to nije ponovilo i nadam se da ćemo tako nastaviti,' izjavio je Fernando Alonso nakon utrke koji je u predzadnjem krugu odvezao svoj najbrži krug:

'Osjećao sam da je bolid u dobroj formi i poželio sam odvesti jedan brzi krug kako bih se malo razbudio. Sad se idem odmoriti u Dubai koji je blizu pa idemo u Barcelonu!'