DRAMA U KVALIFIKACIJAMA

Nova katastrofa Hamiltona, Rosbergu se sve otvorilo!

30.04.2016 u 15:08

Bionic
Reading

Nico Rosberg s lakoćom je osvojio pole poziciju uoči Velike nagrade Rusije, nakon što se zbog kvara na motoru Lewis Hamilton morao zadovoljiti desetim mjestom...

Nastavlja se dominacija Nijemca za volanom Mercedesovog bolida. U Sočiju je ove subote Nico Rosberg osvojio svoju drugu pole poziciju sezone, a sigurno ga veseli što njegovih najvećih rivala neće biti u blizini.

Naime, Lewis Hamilton pratio ga je u stopu sve do treće runde kvalifikacija, no zatim se pojavio kvar na njegovoj pokretnoj jedinici i na kraju je osvojio tek deseto mjesto. Sebastian Vettel bio je drugi, ali zbog promjene mjenjača zaradio je kaznu od pet pozicija unazad i startat će sedmi.

Situaciju je iskoristio Valtteri Bottas koji će startati pokraj Rosberga, a iza njega sunarodnjak Kimi Raikkonen s kojim se sudario u posljednjem krugu ruske utrke prošle godine pa možemo reći da nas čeka iznimno zanimljiv start u nedjelju.

Felipe Massa u drugom Williamsu startat će četvrti, a iza njega Daniel Ricciardo u Red Bullu i Sergio Perez u Force Indiji. Sebastian Vettel mora startati sedmi, a iza njega će biti Danil Kvjat, Max Verstappen i razočarani Lewis Hamilton.

McLaren Honda još jednom se nije uspjela probiti u zadnju rundu kvalifikacija. Jenson Button završio je 12. mjestu, a Alonso na 14.

Nedjeljna utrka je na rasporedu u 14 sati. Ne propustiti!