AMNEZIJA BARRICHELLA

'Uopće se ne sjećam da sam nosio lijes Ayrtona Senne!'

27.04.2016 u 09:57

Bionic
Reading

Rubens Barrichello prisjetio se svoje teške nesreće u Imoli 1994. godine i priznao da se uopće ne sjeća sprovoda Ayrtona Senne koji je poginuo dva dana kasnije...

Brazilski 43-godišnji rekorder po broju nastupa u Formuli 1 imao je težak početak karijere. Tijekom kobnog vikenda u Imoli 1994. godine Barrichello je u petak doživio tešku nesreću na slobodnom treningu pri kojoj je zaradio potres mozga.

U sljedeća dva dana poginuli su Ronald Ratsenberger i Ayrton Senna. Na sprovodu legendarnom Brazilcu u Sao Paulu okupilo se milijun ljudi, a Rubens Barrichello nosio je lijes zajedno s Bergerom i Fittipaldijem, no ničega se ne sjeća.

'Ne sjećam se nesreće u Imoli. Pokušao sam se dokazati, mislio sam da mogu to izvesti, ali bolid nije podržao ono što sam vjerovao da je moguće. Bila je to velika nesreća,' prisjetio se Rubens Barrichello u intervjuu za Motorsport i zatim dodao:

'Vratio sam se u Sao Paulo. Ayrton Senna je umro, ali Bog je bio dobar prema meni jer imao sam određenu amneziju. Sljedećih mjesec dana mnogo sam toga zaboravio. Ne sjećam se da sam nosi Ayrtonov lijes. Ne sjećam se. Vidio sam slike, ali ne sjećam se.'


'Pitao sam se poslije: što sada? Hoće li te biti strah kad uđeš u bolid? No, zatim sam odlučio da ću sjesti u njega i prvi krug voziti kao manijak. Ili ću imati još jednu tešku nesreću ili ću oboriti vlastito najbolje vrijeme na stazi. Hvala Bogu, oborio sam svoj rekord,' kaže Brazilac koji je u karijeri pobijedio na 11 utrka u 322 nastupa, a najbliže naslovu bio je 2009. godine za volanom Brawn GP-a.