NA RADOST VOZAČA

Čelnici Formule 1 kapitulirali i ispravili svoju sramotu!

08.04.2016 u 08:56

Bionic
Reading

Krovna automobilistička organizacija potvrdila je u četvrtak povratak starog formata kvalifikacija već na sljedećoj F1 utrci u Šangaju, nakon što se novi format pretvorio u fijasko...

Svi možemo odahnuti. Nakaradnim kvalifikacijama kakve smo gledali u Australiji i Bahreinu došao je kraj. Smiješni format u kojem je po jedan vozač ispadao svakih 90 sekundi u praksi je izazvao zbrku, ubio dramatiku te nije postigao ono čemu se Bernie nadao: nasilni prekid dominacije Mercedesa.

Momčadi i vozači digli su glas protiv takvog antisportskog formata kvalifikacija već nakon Melbournea, ali bio je potreban još jedan fijasko u Bahreinu da bi FIA progledala. Nakon što su ovaj tjedan F1 ekipe zajedničkim pismom zatražile povratak starih kvalifikacija, to im je u četvrtak konačno i udovoljeno.

FIA je potvrdila kako ćemo već u Šangaju imati opet tri runde kvalifikacija u kojima će po šest vozača ispadati nakon prve dvije, a u zadnjoj desetorica najboljih međusobno odlučivati o pole poziciji.

Tako je vraćen dobar format kvalifikacija protiv kojeg se nitko nikad nije žalio i dobro služi Formuli 1 u posljednjih desetak sezona. Sljedeće pak sezone možemo ipak očekivati nešto novo, no nadamo se da to neće biti nabrzinu sklepana ideja popis ove besmislene koju smo imali na Albert Parku i stazi Sakhir...