NOVAC PRESUŠIO

Sprema se otkaz: Maldonado odbrojava zadnje F1 dane?

02.02.2016 u 09:06

Bionic
Reading

Ako do 3. veljače ne dođe do dogovora između F1 momčadi Renaulta i venezuelanske naftne kompanije PDVSA, Pastor Maldonado morat će napustiti elitno automobilističko natjecanje, a na njegovo mjesto uskočit će Kevin Magnussen...

Prije mjesec dana pojavile su se glasine kako država Venezuela putem svoje naftne kompanije ove godine nije uplatila potrebnih 40 milijuna dolara kako bi Pastora Maldonada momčad iz Enstonea nastavila trpiti u svojim redovima. One su se pokazale točnima.

Čini se da je situacija oko sudbine 30-godišnjaka vrlo ozbiljna, a pregovori koji su se odužili između Renaulta i kompanije PDVSA moraju do 3. veljače donijeti dogovor, kada je na rasporedu predstavljanje novog bolida, inače će Maldonado dobiti otkaz i time završiti svoju F1 karijeru, s obzirom da u elitnom automobilističkom natjecanju nije zbog vozačke sposobnosti, već bogatog sponzora.

Takav razvoj situacije ide na ruku mladom Kevinu Magnussenu koji bi trebao uskočiti kao zamjena te tako oživjeti svoju karijeru nakon što ga je Fernando Alonso izgurao iz McLarena.