KOD ALONSA NEĆE PROĆI

McLaren našao izgovor u slučaju novog neuspjeha

28.01.2016 u 13:41

Bionic
Reading

Eric Boullier naglašava kako je Red Bullu trebalo pet godina da počne dominirati Formulom 1 i da se njegov McLaren nalazi u iznimno kompetitivnom okruženju u kojem nije lako biti navrhu...

Nakon odlaska Lewisa Hamiltona prije tri godine, McLaren je iz sezone u sezonu sve gori. Promjena Mercedesovog motora Hondinim također nije puno dobroga zasad donijela momčadi iz Wokinga: prošle godine završila je na katastrofalnom devetom mjestu u poretku konstruktora, a Alonso i Button na većini utrka nisu bili kandidati niti za osvajanje sitnih bodova.

Novi bolid McLarena bit će predstavljen potkraj veljače, priča se o više od dodatnih 200KS novog motora Honde, što kod navijača budi optimizam, no pitanje je hoće li i u praksi vozači slavne momčadi biti konkurentni.

Za svaki slučaju, ravnatelj McLaren ispalio je par opravdanja koja bi trebala biti alibi ako i 2016. godina bude slaba.

'Valja se sjetiti da je trebalo pet godina Red Bullu da restrukturira sve kako bi bio efikasniji, nakon što je kupio Jaguar. Također, moram naglasiti da smo u superkompetitivnom okruženju, borimo se s Mercedesom, Red Bullom i Ferrarijem, čije su metode rada, kvaliteta proizvodnje i radna snaga na vrlo visokom nivou,' izjavio je Eric Boullier.

Jedno je sigurno: 34-godišnji Fernando Alonso nema vremena čekati pet godina da bi se s McLarenom popeo na vrh....